El govern de Parets impedeix la votació per dedicar un espai del municipi a l'1 d'Octubre

El PSC va demanar que es retirés el punt, al·legant qüestions jurídiques, i Sumem no s'hi va mullar, abstenint-se

Política

El govern de Parets impedeix la votació per dedicar un espai del municipi a l'1 d'Octubre
El govern de Parets impedeix la votació per dedicar un espai del municipi a l'1 d'Octubre

La Junta de Portaveus de Parets finalment no va votar dijous la moció presentada per Parets per la República i Ara Parets ERC per dedicar un espai del municipi al referèndum d'autodeterminació de l'1 d'Octubre. El partit encapçalat per Francesc Juzgado va demanar-ne la retirada del punt, al·legant qüestions jurídiques, i la seva petició va reeixir.

El PSC va votar a favor de la retirada del punt, Sumem Esquerres no s'hi va mullar i va abstenir-se, i la resta de partits –els dos sotasignants de la moció i Ciutadans– van votar en contra de la retirada de la moció. Amb un empat a vots –7 a favor i 7 en contra–, el vot de qualitat de l'alcalde, Francesc Juzgado, va impedir la votació de la moció.

Segons critiquen des d'Ara Parets ERC en un comunicat, "pels socialistes, la proposta per dedicar una plaça o carrer a l’1 d’octubre de 2017 s’hauria de debatre en la comissió de nomenclàtor, que no es reuneix des de fa més de 4 anys". De fet, la darrera reunió va rebutjar la retirada del carrer Gual Villalbí.

La proposta d'aquesta moció era un dels compromisos que les tres forces de l'autoanomenat Govern Plural van aprovar en el Pla de Mandat 2019-23, en el qual també hi havia Sumem Esquerres. El portaveu republicà, Jordi Seguer, considera que el partit de Casandra Garcia ara se’n desdiu, "segurament per no incomodar al seu soci de govern, el PSC".

Amb tot, Seguer assegura que miraran "d'articular-ho d'altres maneres" perquè un espai públic del municipi porti el nom de l'1 d'Octubre.

Edicions locals