Ara Parets ERC i Parets per la República demanen un ple extraordinari amb propostes que costarien 200.000 euros

Fan propostes d'ocupació juvenil, d'habitatge i del sector cultural, així com per a la redacció de l'avantprojecte de la millora del polígon del sector Mollet

Política

Neus Jordà, Jordi Seguer i Kènia Domènech
Neus Jordà, Jordi Seguer i Kènia Domènech

Jordi Seguer i Neus Jordà –caps d'Ara Parets ERC i Parets per la República respectivament– han explicat aquest dimecres al matí en una atenció als mitjans que la setmana passada van sol·licitar la celebració d'un ple extraordinari per tirar endavant quatre propostes que assenyalen que provenen del govern que tots dos formaven conjuntament amb Sumem Esquerres a Parets.

D'una banda, proposen una modificació de crèdit d'uns 80.000 euros per a la contractació de sis joves –d'entre 18 i 29 anys– en atur de Parets. Seguer lamentava que al municipi la taxa de joves en atur està "a prop del 50%".

També volen que el ple demani a la Generalitat que Parets sigui declarada una àrea de mercat d'habitatge tens. "La regidora d'Habitatge Montserrat Folguera ho tenia previst, però va venir la moció de censura i no va poder anar a ple", ha explicat Seguer. Sobre aquest tema, també ha criticat: "Dubtem de les polítiques d'habitatge; només en arribar s'han carregat el projecte d'habilitació d'onze pisos de lloguer a Lluís Companys".

La tercera proposta parla de destinar 15.000 euros per a la redacció de l'avantprojecte de la millora del polígon del sector Mollet, "un compromís que vam adoptar fa un any en una taula del Parlem-ne".

Per últim, al ple extraordinari volen demanar un pla de reactivació cultural de suport al teixit i a les associacions locals amb un pressupost de 100.000 euros, que vagi "en la línia del que es va fer des de Consum i Comerç amb l'Ara més que mai".

En total, les diferents propostes realitzades es podrien executar amb 195.000 euros, una xifra que consideren que "l'Ajuntament es podria permetre".

Sobre la possibilitat que les votacions tirin endavant, Neus Jordà ha dit que el govern actual "és una caixa de sorpreses" i que desconeixen com ho entomaran. En tot cas, confia que Sumem Esquerres a Parets hi voti a favor, ja que "abans estaven d'acord amb totes aquestes propostes".

"El Parlem-ne ha desaparegut"

Tots dos partits troben a faltar la continuïtat del Parlem-ne, la proposta amb la qual van decidir encarar l'escenari social i econòmic de Parets quan la reobertura de les persianes ja era la tònica d'empreses i entitats. Jordà ha explicat que van fer un recull de propostes dels industrials –entre d'altres– "i no s'han tirat endavant". "Els industrials, els comerços o les entitats tenen culpa que hi hagi hagut una moció de censura i els seus projectes s'han de quedar tallats?", es qüestionava l'edil de Parets per la República.

Edicions locals