L'Agència de l'Habitatge es compromet a oferir un pis a Parets per a la Khadija i la seva família

Demanaran a l'Ajuntament que els pagui la pensió a tots quatre fins que no puguin accedir a l'habitatge

Societat

L'Agència de l'Habitatge es compromet a oferir-li un pis a Parets a la Khadija i la seva família
L'Agència de l'Habitatge es compromet a oferir-li un pis a Parets a la Khadija i la seva família | PAH

Sergio Carrillo

La Khadija i la seva família han rebut aquest dilluns bones notícies per part de l'Agència de l'Habitatge. Després de deu mesos des que sol·licitessin un pis de lloguer de la mesa d'emergència de la Generalitat, Habitatge s'ha compromès a oferir-los un pis a Parets.

A aquest acord s'ha arribat avui en la trobada que ha tingut lloc al número 92 del carrer Diputació de Barcelona entre la PAH Mollet-Baix Vallès i la Khadija amb els responsables de la mesa d'emergència del Vallès Oriental. Per part dels afectats, demandaven "agilitzar-ne el reallotjament".

Segons Juanjo Ramon, portaveu de la plataforma, l'interlocutor ha estat "molt receptiu" i s'ha mostrat "incrèdul" per l'acció de l'Ajuntament paretà, que a mitjans de setembre cessava el pagament de la pensió a la família, tot i que dies més tard accedia a costejar dues setmanes més l'hostal als dos infants, fins a aquest dijous 7 d'octubre.

Entre les opcions que s'han valorat, hi havia la possibilitat acollir-se al programa Reallotgem i mudar-se a Mollet, ja que Parets no en forma part. "La Khadija no tenia problemes en viure a Mollet", ha apuntat Ramon. Tanmateix, finalment han detectat que recentment la Generalitat s'havia adjudicat "via tanteig i retracte" un pis a Parets.

Quan el pis estigui llest, a l'espera d'alguna possible actuació o reforma, l'Agència de l'Habitatge lliurarà les claus a la Khadija i la seva família, qui podran fer la signatura del lloguer social, "que donarà tranquil·litat almenys durant set anys a una família que porta patint més d'un any", apunta la PAH.

L'altre compromís acordat és que "la Generalitat exigirà a l'Ajuntament el pagament de la pensió per a tots quatre, no només per als nens, durant el temps que faci falta fins que els puguin lliurar el pis".

El portaveu de la PAH creu que, amb l'Ajuntament de Parets "emprenyat" per haver hagut de pagar la pensió durant tant de temps i tenint ja un pis a Parets, el procés podria no ser gaire llarg, tot i que no els han especificat cap termini.

Sobre la demanda al consistori, Juanjo Ramon assenyala que "estan obligats a pagar" i espera "que la Generalitat tingui més poder per a aconseguir-ho". "No crec que no ho facin", clou.

S'atura un desnonament a Parets

D'altra banda, dijous s'aconseguia aturar un desnonament al carrer Montseny, 24 de Parets. Una mare i el seu fill de 13 anys viuen en l'habitatge, propietat del BBVA, i Divarian n'havia sol·licitat la marxa.

Juanjo Ramon explica que era difícil que la primera ordre de desnonament reeixís i ara tenen temps per buscar solucions. De fet, apunta que "poden passar tres mesos" fins a la següent petició de desnonament.

Abans que no arribi, sol·licitaran un lloguer social a Divarian. "No tenen l'obligació de fer-ho, però no seria la primera vegada que ho fan", assegura el portaveu de la PAH.

Dijous, després d'aconseguir aturar el desnonament | PAH

 

Edicions locals