Parets i Onat Foundation homenatjaran Sergi Mingote diumenge al Sot d'en Barriques

Se celebrarà la primera Diada de l'Esport i la Cultura Inclusiva i es descobrirà una escultura en honor a l'alpinista i exalcalde

Societat, Política, Esports

L’Ajuntament de Parets i Onat Foundation homenatjaran diumenge l'alpinista paretà i exalcalde del municipi Sergi Mingote, qui va morir el 16 de gener quan intentava fer el cim del K2. L’homenatge tindrà lloc al parc del Sot d’en Barriques d'11 h a 13 h, i se celebrarà conjuntament amb la primera Diada de l’Esport i la Cultura Inclusiva.

La iniciativa sorgeix de la voluntat de recordar i commemorar Sergi Mingote per la seva trajectòria en l’àmbit esportiu, cultural, polític i social.

A les 11.30 h es farà l’acte institucional, que comptarà amb la participació de familiars i amics, així com de companys i d'entitats que van estar vinculats amb Mingote.

També hi haurà parlaments a càrrec de Miquel Iceta, Ministre d'Esports; de l’alcalde de Parets, Francesc Juzgado; i del president d’Onat Foundation, Francesc Colomé. A més, es preveu que hi participin diverses personalitats del món esportiu, polític i sindical com el secretari general de la UGT, Pepe Álvarez; el medallista paralímpic Miguel Luque; el president de la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya, Jordi Merino; o el socialista i cap de l’oposició al Parlament de Catalunya, Salvador Illa. L’acte institucional clourà amb la descoberta d’una escultura d’homenatge a Sergi Mingote.

Durant tota la jornada hi haurà concerts, exhibicions i activitats diverses; també s’instal·laran carpes de diferents entitats que van treballar amb Sergi Mingote. Hi participaran les entitats següents: ACTIVA’T, APINDEP Ronçana SCCL, Aprenem, Associació Catalana Síndrome Williams, Associació de Musicoterapeutes i Arterapeutes de Catalunya, Associació Triple, Centre d’Estudis Musicals Maria Grever, Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya, Fundació Vallès Oriental, Fundació Viver de Bell-lloc, ProDansa, Rodamunt i Sincrogestió.

Edicions locals