Miguel Luque apunta als Jocs Paralímpics de París 2024

El nedador paretà suma set medalles en sis Jocs Paralímpics i ara inicia un nou cicle olímpic

Esports

Miguel Luque apunta als Jocs Paralímpics de París 2024
Miguel Luque apunta als Jocs Paralímpics de París 2024

Parets del VallèsJosé Luis Rodríguez Beltrán

Miguel Luque és una llegenda viva de la natació adaptada, que vol continuar fent història a París 2024. El nedador va tornar dels Jocs Paralímpics de Tòquio amb la setena medalla penjada al coll, amb una plata en la seva especialitat, els 50 metres braça. Per aquest motiu, l'Ajuntament de Parets va fer-li un homenatge a mitjans de setembre en una Sala Basart que es va omplir. El nedador paretà suma set medalles en sis Jocs Paralímpics i ara inicia un nou cicle olímpic.

Luque, qui fa poques setmanes va complir 45 anys, ha completat els seus setens Jocs Paralímpics després de Sidney 2000, Atenes 2004, Pequín 2008, Londres 2012, Rio 2016 i ara Tòquio 2021. La nova plata se suma a les sis que ja figuraven en el seu palmarès amb dos ors en 50 metres braça a Sydney i a Atenes; dos plates també en 50 metres braça a Londres i Rio; i dos bronzes, un en 50 metres braça a Pequín i l’altre en 4x50 metres d’estils a Atenes. "Que si sóc una llegenda? La llegenda està feta amb sis paralimpíades i guanyant durant més de 20 anys, fent podis. Desconec quants esportistes més han fet aquesta gesta esportiva", admetia el nedador Miguel Luque, qui es va emocionar quan va viure la final dels 50 metres braça de Tòquio: "És una plata bastant merescuda, que sap com si fos or".

Els Jocs Paralímpics es van veure ajornats un any per la Covid i això va obligar Miguel Luque, i la resta d'esportistes, a haver-se d'esforçar durant el confinament. "Durant la pandèmia es van ajornar els Jocs Paralímpics i va ser un doble esforç. Va ser bastant difícil poder fer la reincorporació esportiva després del confinament d'un any, sense competicions. Tot i això, vaig poder fer exercicis des de casa, amb el que tenia, peses o ampolles d'aigua", recordava Luque, que admetia que ara s'ha de cuidar molt més, que no pas abans: "Cada any t'has d'esforçar i dedicar molt més temps, i a mesura que et vas fent més gran, t'has de cuidar altres aspectes diferents, com ara el menjar, la son... de tot, més".

Camí de París 2024
Miguel Luque iniciarà aquest nou curs el cicle paralímpic de París 2024 amb l'objectiu de participar en les seves setenes paralimpíades i "fer-ho el millor possible", assenyala Luque.

Edicions locals