El Parc dels Colors i els murals de la Tipel, protagonistes de les Jornades de Patrimoni

A Mollet s'aprofitarà l'avinentesa per commemorar també l'Any Miralles, en honor a l'arquitecte autor del Parc dels Colors

Cultura

Aquest divendres s'hi farà una visita guiada, en una de les novetats de les jornades
Aquest divendres s'hi farà una visita guiada, en una de les novetats de les jornades | Patrimoni Gencat

Aquest cap de setmana se celebren les Jornades Europees de Patrimoni, i la visita guiada al Parc dels Colors, a Mollet, serà un dels actes per excel·lència que es faran al Baix Vallès.

Serà aquest mateix divendres a les 19 h, on els assistents coneixeran aquest espai de disseny complex i exclusiu, carregat de simbolisme i que no deixa indiferent ningú. Aquest acte, a càrrec del Centre d’Estudis Molletans i el Museu Abelló, està emmarcat en l’any Miralles, que des del 2020 commemora els 20 anys de la mort de l’arquitecte, autor del parc molletà.

A continuació, la ciutadania descobrirà la singular història del primer espai verd de la ciutat: el parc de Can Mulà. L’acte acabarà amb l'espectacle-recital de poesia musicalitzat Aviat serà aviat, de David Ymbernon –autor de La menjadora i Latung La La, mostra que ha acollit el Museu Abelló fins fa unes setmanes– i Xavi Lloses al piano. Serà al Jardí Literari, amb un passeig-visita per l’exposició i l'espectacle.

A banda d'això, al Museu Abelló hi haurà portes obertes –divendres de 17 h a 20 h, dissabte d'11 h a 14 h i de 17 h a 20 h i diumenge d'11 h a 14 h– i s'oferiran visites comentades a la Casa del Pintor Abelló –divendres a les 18 h, dissabte a les 12 h i a les 18 h i diumenge a les 12 h–.

Les reserves prèvies obligatòries per a totes aquestes activitats es poden fer al telèfon 93 544 50 99 o mitjançant el correu electrònic museuabello@molletvalles.cat. L'accés al Museu Abelló no requereix reserva.

Descobrir la Tipel i el Barri Antic

A Parets, per la seva banda, una de les novetats serà aquest divendres una visita guiada a les pintures de l'antiga fàbrica Tipel, obra d'Arranz-Bravo i Bartolozzi.

Dissabte tindrà lloc un recorregut arreu del conjunt escultòric de l’Església de Sant Esteve, la pèrgola de la plaça de la Vila –obra d'Enric Miralles– i La maternitat –obra de Frederic Marès al jardí de l'escola bressol La Cuna–.

Per últim, per diumenge s'ha organitzat un itinerari circular pel Barri Antic sota el nom de Conèixer els nostres camins, que permetrà descobrir les peculiaritats de la masia i l’espai de Can Serra, Can Rosset, la Pedra del Diable i el carrer Barcelona.

Totes les visites començaran a les 11 h i cal inscripció prèvia trucant al telèfon 93 573 98 00.

Edicions locals