Missirah declara ciutadà honorari a Sergi Mingote

Representants de Chilluévar i Santo Tomé van ser a l'acte d'homenatge de diumenge

Societat

Sergi Mingote durant les activitats que va acollir Parets per celebrar el centenari de Missirah, el 2015
Sergi Mingote durant les activitats que va acollir Parets per celebrar el centenari de Missirah, el 2015 | Aj. Parets

El poble de Missirah –una regió del Senegal de la qual prové bona part de la població nouvinguda de Parets– també va retre homenatge a Sergi Mingote, d'una manera ben diferent. Concretament han decidit atorgar-li pòstumament "la condició de ciutadà honorari de la nostra comunitat", una decisió que l'alcalde de la comunitat senegalesa li va comunicar al consistori paretà unes hores abans de l'acte.

En la carta enviada, des de Missirah mostraven la seva "voluntat d'unir-nos a l'homenatge" i d'"enaltir la memòria d'un amic de la nostra terra". De l'alpinista i exalcalde destaquen que "el seu compromís humanitari va ser en benefici dels nostres compatriotes". Amb tot, refermen que prenen aquesta decisió "com a expressió del nostre dolor i compassió, i en reconeixement dels serveis prestats".

Presència de Chilluévar i Santo Tomé

D'altra banda, l'acte d'homenatge a Mingote va comptar amb la representació de dos municipis d'on també provenen gran part dels nouvinguts a Parets dels anys 60 i 70, els municipis agermanats de Chilluévar i Santo Tomé, de la Sierra de Cazorla (Jaén). José Luis Agea, alcalde de Chilluévar, i Jordi Reinoso, tinent d’alcalde de l’Ajuntament de Santo Tomé, van arribar dissabte acompanyats de membres d'ambdós ajuntaments i el govern paretà els va rebre.

Juzgado amb els representants dels dos governs de Jaén | Silvia Ferran / Aj. Parets

A banda de fer-hi un intercanvi d'obsequis, la trobada de dissabte també va servir per visitar les noves instal·lacions dels serveis municipals La Volta, on hi ha la nova comissaria i les dependències del Servei Local d'Ocupació, així com "per programar noves trobades i restablir els vincles de l'agermanament entre les poblacions, donant-li un nou impuls".

L'Ajuntament de Parets destaca que "el projecte Hermanados-Agermanats va néixer l'any 2013 durant el mandat de Sergi Mingote com a alcalde, que el va impulsar amb l'objectiu de facilitar i fomentar el contacte entre les persones de Chilluévar i Santo Tomé residents a Parets i, alhora, per difondre el coneixement de la seva i la nostra cultura".

Edicions locals