Una elegia musical en honor a Mingote

Ernesto Briceño explica que "és una peça d'esperança i de futur", amb un caire "de reflexió, de meditació i de nostàlgia"

Cultura

Una elegia musical en honor a Mingote
Una elegia musical en honor a Mingote

L'homenatge a Sergi Mingote va comptar amb diverses actuacions musicals, així com el ball final a càrrec de PROdansa, a ritme del Viva la vida, de Coldplay. Entre les cançons que es van interpretar, n'hi va haver una d'estrena, El vol de l'àliga, una elegia en honor al mateix Mingote, a càrrec del CEM Maria Grever.

Ernesto Briceño, director i fundador del Centre d'Estudis Musicals Maria Grever, explica que la peça estrenada diumenge "és una elegia, un homenatge musical que se li fa a una persona estimada que ha deixat de viure en condicions èpiques, de lluita i de somnis grans. El Sergi Mingote, per a tota una comunitat de gent vinculada a la musicoteràpia, a la inclusió i al concepte que l'esport i la cultura ajuden les persones i la societat a ser millors, sempre ha estat un referent, i la seva pèrdua ens ha deixat un buit molt gran".

Sobre aquesta peça instrumental amb el violoncel com a protagonista apunta que "és una peça d'esperança i de futur. No és una peça trista, tot i que harmònicament i melòdicament té un caire de reflexió, de meditació i de nostàlgia, el que en portugués es diu saudage. És un petit homenatge des de la música que hem volgut fer al Sergi, que sempre el tindrem vinculat als cims, al vol de l'àliga, a la lluita i als somnis grans".

La peça va ser interpretada al violoncel per la solista Antonia Parapar.

 

Edicions locals