Aquest divendres se celebrarà el ple extraordinari sol·licitat per Ara Parets ERC i Parets per la República

Serà a les 8 h i debatrà els quatre punts vinculats amb l’ocupació, la cultura, l’habitatge i els polígons industrials

Política

Aquest divendres a les 8 h se celebrarà el ple extraordinari que Ara Parets Esquerra Republicana i Parets per la República-Junts van demanar el passat 23 de setembre per tractar qüestions relacionades amb la reconstrucció econòmica en els àmbits de l’ocupació, la cultura, el mercat de l’habitatge de lloguer i la millora en els polígons industrials.

Tres dels quatre punts són modificacions de crèdit pressupostàries per tirar endavant accions per reactivar l’economia. La primera demana invertir 80.000 euros per a la contractació de sis joves del municipi, d’entre 18 i 29 anys, en situació d’atur durant el període de 6 mesos.

La segona proposa per crear la partida d’estudis i treballs tècnics (15.000 euros) i així poder encarregar l’avantprojecte de millora del polígon industrial sector Mollet.

També s’insta al plenari a engegar un pla de reactivació cultural, amb una partida de 100.000 euros.

Dins de l’ordre del dia del ple, s’inclou per últim la votació de la proposta de declaració d’àrea amb mercat d’habitatge tens del municipi de Parets del Vallès, segons la llei 11/2020, de contenció de rendes de lloguer d’habitatges.

Ambdós partits consideren que "algunes d’aquestes accions van quedar truncades a causa de la moció de censura i per això Parets necessita mesures urgents en altres àmbits com els de l’habitatge on la llista de persones que poden ser desnonades en els pròxims mesos cada cop és més elevada". A més, consideren que la situació de les finances municipals és òptima per poder tirar endavant aquestes modificacions de crèdit i demanen que es reprenguin totes les conclusions de la taula Parlem-ne, escenari post Covid-19, "que avui dia encara no s’han tirat endavant, ja que existeixen uns compromisos amb la ciutadania de Parets que no s’han complert".

Queixes al Síndic Greuges pels "problemes d'accés" al darrer ple

D'altra banda, Ara Parets ERC ha formulat una queixa formal al Síndic de Greuges pels "problemes que va tenir el públic per accedir al darrer ple ordinari".

Des del partit expliquen que només hi van poder accedir deu persones del públic, malgrat que a la sala hi havia espai suficient per a moltes més persones. "A molts simpatitzants dels partits de l’oposició i de la ciutadania en general, no se’ls va permetre accedir a la sala amb l’excusa que ja estava plena", critiquen.

Per tot plegat, fan una crida perquè "les persones afectades per aquesta limitació de drets i llibertats" presentin una denúncia a la pàgina web del síndic.

Edicions locals