Toni Guillemat, Laia Barenys i Jaume Baigual, guanyadors del Festival de la Poesia de Niu d’Art

Jaume Arnella i Mireia Calafell van ser els convidats de luxe d'aquesta 34a edició

Cultura

Toni Guillemat, Laia Barenys i Jaume Baigual, guanyadors del Festival de la Poesia del Niu d’Art
Toni Guillemat, Laia Barenys i Jaume Baigual, guanyadors del Festival de la Poesia del Niu d’Art | Silvia Ferran / Aj. Parets

El Teatre Can Rajoler va acollir dissabte la 34a edició del Festival de la Poesia que organitza el Niu d’Art Poètic de Parets, en un acte en què Toni Guillemat, Laia Barenys i Jaume Baigual van ser-ne els tres principals premiats.

Enguany s’han presentat 91 poemes en la modalitat de poesia inèdita, 19 en la categoria de rapsodes i 8 propostes de poesia visual.

En la categoria de rapsodes –se'n van presentar 19– el primer premi va recaure en Toni Guillemat, de Tarragona. La segona guardonada va ser Carme de la Fuente, de Sant Feliu de Llobregat; i en tercer lloc va quedar Baltasar Fonts, de Moià.

Dels 91 poemes que es van presentar al concurs de poesia inèdita, se'n van escollir un total de 83 i, finalment, els tres guanyadors d’aquesta edició van ser: en primer lloc, Laia Barenys, de Barcelona, amb El fil; en segon lloc, Ferran Antequera, de Benissanó, amb Vent; i, en tercer lloc, Narcís Munsó, de Maçanet de la Selva, amb Camins plens de rocs.

Per últim, en poesia visual el premiat –d'entre els vuit candidats– va ser Jaume Baigual, de Sentmenat, amb el poema Petons de lluna.

L'acte va comptar amb l’actuació del cantant i folklorista català Jaume Arnella i amb la poeta barcelonina Mireia Calafell com a convidada especial.

Edicions locals