Redueixen un 64% els robatoris amb força a Parets, segons la Junta de Seguretat

La Junta es va celebrar dissabte, coincidint amb la inauguració de la nova comissaria

Societat

Redueixen un 64% els robatoris amb força a Parets, segons la Junta de Seguretat
Redueixen un 64% els robatoris amb força a Parets, segons la Junta de Seguretat | Silvia Ferran / Aj. Parets

L'Ajuntament de Parets va inaugurar dissabte els nous Serveis Municipals La Volta, ubicats al sector IVECO, i que acullen les dependències de la Policia Local, els serveis d'Ocupació, Promoció Econòmica, Comerç i Turisme, l'Oficina d'Atenció Ciutadana (OAC) i l'oficina de la Cambra de Comerç de Barcelona al Vallès Oriental. En l'acte d'inauguració també es va fer una jornada de portes obertes de l'equipament perquè la ciutadania el pogués visitar.

L'alcalde, Francesc Juzgado, es mostrava satisfet pel nou edifici policial, que titllava de "comissaria 3.0" i de la qual assenyalava que era "moderna i adequada per donar el millor servei als paretans i paretanes". La primera tinenta d'Alcaldia també celebrava que "el nou equipament millorarà la vida de les persones de Parets".

Reducció de diverses infraccions i delictes

La mateixa jornada es va aprofitar per celebrar-hi una Junta Local de Seguretat, que va comptar amb la presència del subdelegat del Govern d'Espanya a Barcelona, Carlos Prieto, i amb el delegat Territorial del Govern de la Generalitat a Barcelona, Antoni Morral, entre altres autoritats vinculades als cossos de seguretat de l'Estat espanyol i el govern català. D'aquesta junta es desprén que "Parets ha registrat un descens general en gran part dels fets delictius".

S'han analitzat els tres primers trimestres del 2019 i de 2021, i es constata un descens d'un 80% en els delictes contra la seguretat del trànsit. L'any 2020 no ha estat objecte d'anàlisi, "ja que les dades es van veure afectades per causa de la pandèmia per Covid-19"; tanmateix, cal recordar que aquest 2021 també hi ha hagut períodes de confinaments municipals i de toc de queda nocturn.

Altres dades remarcables que van sortir de la Junta de Seguretat són: la baixada dels robatoris amb força (-64%), dels robatoris en interior de vehicles (-40%), dels robatoris en establiments (-26%), o de l'obertura de diligències per conduir sense permís (-57%).

Pel que fa a les detencions, hi ha hagut una davallada d'un 2,5%. En aquest cas, la Policia Local de Parets ha fet un 67% de les detencions, i el cos de Mossos d’Esquadra un 33%. També és notable el descens en els delictes d'ordre públic que han baixat un 50%.

Amb tot, també hi ha hagut alguns delictes que han incrementat, com ara les estafes (+26,7%) o els petits furts (+25%).

Edicions locals