L'oposició de Parets, 'indignada' per no haver estat convidada a la Junta Local de Seguretat

Es plantegen exigir l'anul·lació i posterior repetició de la Junta Local de Seguretat amb la participació de tots els seus membres

Societat

L'oposició de Parets, 'indignada' per no haver estat convidada a la Junta Local de Seguretat
L'oposició de Parets, 'indignada' per no haver estat convidada a la Junta Local de Seguretat | Silvia Ferran / Aj. Parets

Ara Parets ERC, Parets per la República i Ciutadans han expressat el seu "malestar i indignació" en un comunicat, perquè, segons apunten, no van ser convocats a la Junta Local de Seguretat, celebrada dissabte al matí a la nova comissaria situada a La Volta.

De fet, no només lamenten no haver estat convidats per ser grups polítics amb representació al consistori, sinó també pel fet que, "tal com es va aprovar en els plens celebrats el juliol de 2019 i novament el febrer de 2021", tots tres en formen part, amb un portaveu o representant per partit.

"Considerem que aquesta absència intencionada en un òrgan supramunicipal és un fet massa greu que no pot passar inadvertit i que hem de denunciar públicament, ja que s'han vulnerat els drets polítics de totes les forces de l'oposició i de l'electorat al qual representen", expliquen en el comunicat conjunt, en el qual "reproven l’actitud de l’alcalde Francesc Juzgado com a president de la Junta Local de Seguretat".

Alhora, avancen que estan estudiant l’adopció de les mesures oportunes per la via administrativa, d'una banda, "per d’evitar que aquesta irregularitat es torni a produir", i, d'altra banda, "per exigir, si correspon, l’anul·lació d’aquesta Junta i la seva repetició".

El govern ja es va negar a celebrar una comissió informativa de seguretat

A això se suma el fet que Ara Parets ERC va sol·licitar el setembre una comissió informativa de l'àrea de seguretat ciutadana, a la qual s'hi va negar el govern. L'oposició ho titllo tot plegat de "manca de transparència".

Per últim, es pregunten "què volen amagar", després de no haver rebut la convocatòria per la Junta Local de Seguretat ja celebrada i pel fet que no hagin acceptat encara "celebrar una comissió d'àrea on els grups puguem formular totes les preguntes que faci falta i debatre sobre la gestió policial al municipi".

Edicions locals