La Khadija i la seva família ja tenen accés al pis de la mesa d'emergència

Fa gairebé un any que van haver de sortir del seu pis i per fi ara poden accedir-ne a un altre

Societat

La Khadija i la seva família ja tenen accés al pis de la mesa d'emergència
La Khadija i la seva família ja tenen accés al pis de la mesa d'emergència | PAH Mollet Baix Vallès

Finalment dimecres al matí la Kadhija i el seu marit van signar el lloguer social i se’ls va lliurar el pis de la mesa d’emergència que estaven esperant fa gairebé un any i on podran viure durant set anys.

Durant un mes i mig els esdeveniments han anat evolucionant, des de mitjans de setembre quan l'Ajuntament de Parets va decidir deixar-los de pagar l'hostal que els havia costejat des de feia deu mesos, mentre esperaven el pis que per fi ara ha arribat.

Després d'una reunió al consistori amb la PAH, en què la plataforma exigia al govern paretà seguir assumint els costos de l'hostal, van aconseguir que l'Ajuntament pagués la pensió als dos fills –menors d'edat– durant 15 dies més.

La mateixa setmana en què acabaven aquests 15 dies, la PAH i la família es va reunir amb l'Agència d’Habitatge de Catalunya a Barcelona. D'aquesta trobada van extreure dues bones notícies: la primera, que Habitatge es comprometia a lliurar-los un pis disponible a Parets tan aviat com fos possible; la segona, que exigirien l'Ajuntament de Parets a continuar pagant la pensió el temps que fes falta fins que se’ls concedís el pis de la mesa d’emergència.

Tot i això, el govern paretà no va allargar més l'acord adoptat a mitjans de setembre i va decidir no seguir costejant-los l'hostal, ni als adults ni als menors. Tanmateix, fonts municipals asseguren que les gestions de l'Ajuntament amb Habitatge van ser claus per facilitar que aquesta família ara hagi accedit a un pis a Parets.

Aquest conflicte ja està resolt, però la PAH Mollet Baix Vallés assegura que continuarà "al costat de les persones que són expulsades del sistema amb pràctiques criminals, tant per part dels especuladors com de les administracions que actuen de manera còmplice incomplint lleis que ens protegeixen i alimentant la discriminació".

Edicions locals