Parets s'adreça al jovent per erradicar les violències contra les dones i el col·lectiu LGTBI+

L'Ajuntament ha presentat la campanya #paretsamblaigualtat coincidint amb l'inici del nou 'Prou d'hòsties'

Societat

Les regidores Maria Gorina i Laura Lozano durant la presentació de la campanya
Les regidores Maria Gorina i Laura Lozano durant la presentació de la campanya | Silvia Ferran / Aj. Parets

La nova edició de la campanya contra les violències masclistes Prou d'hòsties arriba enguany acompanyada d'una iniciativa de sensibilització vers les violències contra les dones i el col·lectiu LGTBI+ adreçada al públic adolescent i jove. Sota el nom de #paretsamblaigualtat, la campanya té l'objectiu "de fer visibles, denunciar i erradicar les violències masclistes".

Els missatges de la campanya es divideixen en cinc eixos: violència masclista en la parella, LGTBIfòbia, violències sexuals, discriminacions per raó de gènere en el mercat laboral i corresponsabilitat.

La imatge de la campanya consta d'una sopa de lletres amb una frase punyent –L'amor no colpeja– i amb una explicació –"La violència masclista és una pandèmia mundial. Parets contra la violència masclista en la parella"–.

La regidora d'Igualtat-Feminisme, Laura Lozano, destacava dimarts en la roda de premsa de presentació de la campanya la importància de visibilitzar els comportaments masclistes amb un seguit d'exemples: "Expressions com 'Segur que la que condueix és una dona', 'Estàs de mal humor, això és que t'ha de venir la regla', 'Que ho endreci ella, que ho fa millor' i 'Això que ho agafi un home, que pesa molt' ens demostren que els micromasclismes són constantment presents a les nostres vides".

La regidora va explicar que "els micromasclismes són exercicis de poder petits i quotidians que permeten als homes fer allò que volen, però impedeixen que les dones facin el mateix". "Que es diguin micro no vol dir que tinguin poca importància, sinó que són quasi imperceptibles perquè són accions i comportaments subtils i reiteratius", hi afegia.

Per la seva banda, la regidora d'LGTBI-Transversalitats, Maria Gorina, subratllava la necessitat d'una implicació conjunta de tota la societat per eliminar les violències masclistes.

El 21è Prou d’hòsties arrencarà aquest dijous i inclourà activitats variades, des d’espectacles de teatre fins a contacontes, i per a públic divers, fins al 13 de desembre.

Edicions locals