Enxanetes d'estrena i 25 camises noves, a la 29a Diada Castellera de Mollet

Els Castellers de Mollet van fer tres construccions de 6, tal com preveien

Cultura

A Prat de la Riba, el primer castell de 6 fet diumenge pels molletans
A Prat de la Riba, el primer castell de 6 fet diumenge pels molletans | Colla Castellera de Mollet

Sergio Carrillo

Diumenge va tenir lloc la 29a Diada Castellers, a càrrec de la Colla Castellera de Mollet. Tornaven els castells a Mollet després de dos anys d'standby forçat per la pandèmia.

Els de casa ho feien amb 140 camises a places i 25 cares noves entre elles. "Tant de bo en vinguessin més", diu Ciscu Carvajal, president de la colla, convidant els molletans i la gent de l'entorn a sumar-se a l'entitat.

D'estrena estaven les enxanetes molletanes, que per primer cop pujaven al capdamunt d'un castell en una actuació a plaça, després de només un mes i mig d'assajos. Precisament per això, la colla no va poder portar castells de 7, però les cinc construccions preparades sí que van sortir a la perfecció.

D'entrada, el dubte era si arribarien prou llestos per arrencar l'esdeveniment amb un pilar de 4 caminat baixat per les escales de l'església. I sí, el repte va reeixir. També van descarregar els tres castells de 6 –3 de 6, 3 de 6 amb agulla i 4 de 6– així com el pilar de 4 de sortida.

El president de la colla, Ciscu Carvajal, es mostra "molt content" del desenvolupament d'aquesta diada –destacant-ne també la vigília amb les actuacions de diverses entitats de cultura popular de la ciutat– i sorprès per la gran afluència de públic que van aplegar: "Es nota que la gent de Mollet tenia ganes de veure-hi cultura", hi apunta.

Pel que fa a les construccions realitzades pels de verd claret, fa una valoració "molt bona" i ja avança que els hi agradaria donar una "sorpreseta" l'any vinent tornant als castells de 7.

Els Escaldats i els Manyacs, també a plaça

Les altres dues colles participants van ser els Escaldats de Caldes de Montbui i els Manyacs de Parets. Els calderins van fer un pilar de quatre d'entrada, un 3 de 6 amb agulla, dos intents desmuntats d'un 2 de 6, un 3 de 6 i un pilar de 4 per sota per cloure la seva actuació. Els paretans, per la seva banda, hi van participar fent tres pilars de 4.

Edicions locals