Súmate crearà un premi amb el nom de l'exregidora de Parets Montserrat Lara

Es va anunciar divendres en l'homenatge que Ara Parets ERC va fer als seus dos companys Montserrat Lara i Ramon Parés

Política

Súmate crearà un premi amb el nom de l'exregidora de Parets Montserrat Lara
Súmate crearà un premi amb el nom de l'exregidora de Parets Montserrat Lara | Ara Parets ERC

L'associació Súmate crearà a partir de l'any un premi nacional que portarà el nom de l'exregidora d'Ara Parets ERC Montserrat Lara i que probablement es lliurarà pels volts de Sant Jordi. Així ho va anunciar el president de l'entitat, Manel Bueno, en l'homenatge que ERC li va fer divendres tant a ella com a Ramon Parés, qui van morir el novembre del 2019 i el gener del 2020 respectivament.

"Li lliurarem el premi a aquella persona que creguem que durant tot l'any ha encarnat els valors de Súmate: la humilitat, trepitjar pedra a pedra, el consens, el diàleg, sumar...", va dir Bueno, alhora que assegurava aquests eren també valors que definien a la paretana. De Lara també va destacar la seva "solidaritat" i que, lluny dels egoismes personalistes que hi poden haver en projectes en equip, "sempre mirava per l'interès col·lectiu".

Un quadre d'Iris Paris per a les famílies

Ja feia temps que els republicans volien homenatjar els seus dos companys de partit traspassats, però la pandèmia i les consegüents restriccions ho van anar frenant "i feien que aquell acte que es podia fer aleshores no hagués tingut la rellevància que volíem que tingués", apuntava el portaveu d'Ara Parets ERC, Jordi Seguer.

Durant l'acte es va fer un repàs a les trajectòries de tots dos i es va fer el lliurament d'un quadre de l'artista local Iris Paris per a les famílies de Lara i Parés. Concretament, "una obra única que simbolitza els valors de la lluita i del picar pedra d'ells", apuntava Seguer.

"Dues persones amb uns valors d'esquerra absolutament indiscutibles"

Chakir el Homrani, diputat vallesà i exconseller de Drets Socials a la Generalitat, va ser una de les cares més conegudes de l'acte. El granollerí va ressaltar que Lara i Parés "eren dues persones amb uns valors d'esquerra absolutament indiscutibles". També deia que un gran llegat que deixen és "aquesta voluntat de transformar, però fent-ho sempre alegres, contents i amb voluntat de sumar".

Durant la intervenció de Chakir el Homrani, amb una imatge al darrere en què surten Lara i Parés | Ara Parets ERC

Seguer també es desfeia en elogis dels seus companys. "El Ramon havia estat portaveu de la PAH Parets, tenia un vessant molt social i reivindicatiu. Se li deu una iniciativa que es va aprovar per unanimitat a l'Ajuntament, la creació de la taula d'emergència social, sobretot perquè a la seva sang sempre hi havia hagut aquesta lluita", deia de Parés, qui va ser regidor entre el 2015 i el 2019.

"La Montse va treballar de valent en l'etapa més àlgida de Súmate, explicant que en el projecte de la república catalana hi cabem tots, i no només les persones que parlen català, sinó tothom, de qualsevol procedència i d'altres orígens, com era el seu cas", apuntava de Lara, amb qui va compartir govern entre el juny i el novembre de 2019.

Edicions locals