Parets gira fulls, un projecte per fomentar la lectura de quilòmetre zero

Inclou llegendes paretanes, així com un catèleg d'escriptors i il·lustradors locals

Cultura

Alguns dels autors inclosos al web 'girafulls.parets.cat'
Alguns dels autors inclosos al web 'girafulls.parets.cat'

L’Ajuntament ha engegat el programa Parets gira fulls, que vol difondre projectes i activitats de foment a la lectura que es duen a terme dins i fora del municipi.

S'ha creat el web girafulls.parets.cat, que inclou tot un treball de documentació sobre les llegendes de Parets, com la Pedra del Diable o L’esposa encantada, i els fets de llegenda del municipi, com per exemple La Riera Seca o El passadís secret. Alhora, també inclou un catàleg d’escriptors i d'il·lustradors paretans o que tenen una forta vinculació amb el municipi, i una fitxa que repassa les seves obres.

És el cas de les escriptores Almudena Herrera Jaime, Eva Núñez i Laura Pallarés; els escriptors Jose Luis Barca, Manuel Fernández Landín, Alfred López i Xavier López Murtra; el periodista i escriptor Carles Font Cladellas; la poeta Maria Pujol Ciurans; la il·lustradora Inés Corral Jiménez; i l'il·lustrador i dissenyador Javier Cáceres Reverte.

Parets gira fulls és també un espai de difusió que recollirà totes les activitats que es facin al poble sobre la lectura, orientades per a tot el públic.

Des del consistori expliquen que aquest nou programa "vol ser una eina transversal que reculli els fruits de l’anterior iniciativa, Parets, municipi lector".

Edicions locals