Salut Pública investiga l’origen de 26 casos de legionel·losi detectats a Montornès i Montmeló

Tots els casos s'han detectat aquesta setmana i els afectats són 19 homes i 7 dones d’entre 37 i 92 anys

Societat

Salut Pública investiga l’origen de 26 casos de legionel·losi detectats a Montornès i Montmeló
Salut Pública investiga l’origen de 26 casos de legionel·losi detectats a Montornès i Montmeló

Salut Pública, en col·laboració amb els ajuntaments de Montmeló i Montornès del Vallès, està investigant un brot de legionel·losi que s’ha produït durant les dues darreres setmanes en aquests municipis. Des del 15 fins al 18 de novembre s’han detectat 26 casos, i tots ells van començar a tenir símptomes entre el 5 i el 15 d'aquest mes.

Dels 26 casos, 10 no han requerit ingrés hospitalari, 2 casos van requerir ingrés però ja han estat donats d’alta i 14 casos continuen encara ingressats. Els afectats són 19 homes i 7 dones d’entre 37 i 92 anys.

Els casos s’han declarat entre el dilluns 15 i el dijous 18 de novembre, a partir de la consulta a urgències hospitalària o ambulatòria i la confirmació del diagnòstic. Tant la investigació epidemiològica com la investigació ambiental s’han iniciat el mateix dia que s’ha declarat el brot, recollint la informació clínica i epidemiològica necessària per delimitar on han pogut contagiar-se i duent a terme inspeccions a les instal·lacions de risc dels dos municipis, com ara instal·lacions industrials de torres de refrigeració d’aigua, i altres, i recollida de mostres d’aigua d’aquestes instal·lacions per analitzar.

Com a mesura cautelar, des del mateix moment d’inici de les inspeccions s’ha ordenat la neteja i desinfecció de xoc de tots els circuits implicats en la investigació dels quals s’ha recollit les mostres, tot esperant que es tinguin els resultats analítics pendents que orientin sobre la font d'infecció del brot.

No es pot descartar, ara com ara, que puguin aparèixer més afectats en els pròxims dies atès que el període d’incubació de la malaltia pot ser de fins a catorze dies.

S’han reforçat tant les activitats de vigilància epidemiològica com d’investigació ambiental, i s’ha informat a tots els centres hospitalaris de la zona així com els centres d’atenció primària.

Edicions locals