Tira endavant una moció a Parets per reclamar el traspàs real de la gestió de Rodalies a la Generalitat

El PSC (abstenció) i Ciutadans (en contra) han estat els dos partits que no hi han votat a favor

Política

La Junta de Portaveus de Parets va aprovar dijous una moció que insta al Govern de l’Estat a completar íntegrament el traspàs del Servei de Rodalies i les infraestructures d’aquest servei a la Generalitat de Catalunya.

La moció aprovada exigeix al Govern de l’Estat l'execució urgent de la inversió infraestructural pendent a tot el sistema ferroviari català per assolir una xarxa de qualitat, complint els terminis del Pla de Rodalies i afegint-hi les millores necessàries per incrementar la capacitat i seguretat de la xarxa, millorar la integració urbana, renovar el parc mòbil, augmentar l’accessibilitat, adequar i fer accessibles les estacions per a tots els viatgers.

El text també exigeix la construcció d’una nova estació de tren a Parets del Vallès amb la creació d’un park and ride que doni cobertura a totes les poblacions i serveis de l’entorn, i en general totes les eines d’atenció a l’usuari.

El punt va reeixir amb el vot favorable d’Ara Parets ERC (partit que presentava la proposta), Parets per la República-Junts i Sumem Esquerres a Parets; el Partit Socialista s'hi va abstenir i Ciutadans hi va votar en contra.

El portaveu d'Ara Parets ERC, Jordi Seguer, lamenta l’abstenció dels regidors socialistes, fet que demostra “una vegada més el sucursalisme del PSC de Parets, més pendent d’acontentar al PSOE que no pas de millorar l’autogovern de Catalunya i el servei de Rodalies RENFE”.

Edicions locals