Esquerra del Vallès Oriental obre l’Oficina Parlamentària Comarcal per aproximar els electes a la ciutadania

Representants del partit a la Diputació, el Parlament i el Senat atendran setmanalment les demandes del territori

Política

Esquerra del Vallès Oriental obre l’Oficina Parlamentària Comarcal per aproximar els electes a la ciutadania
Esquerra del Vallès Oriental obre l’Oficina Parlamentària Comarcal per aproximar els electes a la ciutadania

Lliçà de Vall

La federació comarcal d’ERC del Vallès Oriental posa en marxa l’Oficina Parlamentària Comarcal. Es tracta d’un punt d’atenció directa formada per Chakir el Homrani i Ángeles Llive (Parlament de Catalunya), Martí Pujol (Diputació de Barcelona) i Josep Maria Reniu (Senat espanyol) i que incrementa la proximitat entre la ciutadania i col·lectius del Vallès Oriental.

L'oficina també funcionarà proactivament amb la proposta de visites a organitzacions i ajuntaments de la comarca per part dels representants.

Tal com explica El Homrani, l’Oficina Parlamentària “neix per aprofundir en la vocació de servei públic i ser la veu del territori” a les institucions. Els electes dedicaran cada divendres a la proximitat amb la comarca. Particulars i organitzacions hi podran connectar a través del correu vallesoriental-oficinaparlamentaria@esquerra.cat, i les trobades es podran celebrar a la seu comarcal d’ERC a Granollers o en el punt que sigui. De fet, El Homrani posa èmfasi en la idea de “fugir del despatx i apropar-nos als municipis, les persones, les empreses o les organitzacions”. Ángeles Llive, també regidora de Caldes de Montbui, palesa que el projecte és “ser al costat de la gent” per traslladar al Parlament “les inquietuds”, i ha posat èmfasi en aquelles persones que com ella no han nascut a Catalunya i a qui cal aproximar a les institucions: “Estem dient a tothom que som al vostre costat”.

“Que no us faci vergonya”

El senador Josep Maria Reniu afegeix que l’Oficina Parlamentària oficialitza allò que els electes ja estan fent i “és una passa més de com entenem la política des d’Esquerra”, que és “trepitjar el carrer i ser al costat del teixit social, i que tothom tingui les màximes possibilitats de contactar-nos”. Reniu afirma que al Senat “representem les inquietuds sobre les inversions de l’estat i de serveis que depenen de l’administració estatal, com Correus o el servei ferroviari: no tingueu cap tipus de vergonya!”. Martí Pujol, alcalde de Llinars del Vallès, per la seva part, recorda el paper de la Diputació com a òrgan que s’ocupa de molts factors intermunicipals. Després de les trobades, els electes establiran quins tràmits institucionals són els més òptims per respondre a les demandes de la ciutadania.

L’acte de presentació s’ha celebrat al Centre Cívic de Can Magarola de Lliçà de Vall per posar èmfasi en la mobilitat dels membres de l’Oficina Parlamentària. Marta Bertran, alcaldessa, ha agraït la tria: “És un exemple de la idea de proximitat amb els barris de la comarca i, en aquest cas, de Lliçà de Vall”. L’Oficina Parlamentària del Vallès Oriental no és un cas aïllat, sinó que Esquerra està replicant aquest model de proximitat a diversos punts del territori català.

Edicions locals