El molletà Jordi Sanjuan publica un atles il·lustrat de les comarques del país

Inclou totes les comarques de Catalunya amb un dibuix representatiu per cadascun dels 947 pobles

Cultura

Jordi Sanjuan i Josep M. Olivé durant la presentació al Casal Cultural
Jordi Sanjuan i Josep M. Olivé durant la presentació al Casal Cultural

El molletà Jordi Sanjuan ha publicat recentment l'atles il·lustrat Catalunya comarca a comarca, editat per Cossetània. Aquest primer llibre de Sanjuan inclou totes les comarques de Catalunya i hi surten els 947 pobles del país, "cadascun amb un dibuix representatiu".

L'edifici de l'Ajuntament de Mollet, la Torre de Malla (Parets), Carrencà (Martorelles), l'església de Cabanyes (Sant Fost), el Celler de Can Roda (Santa Maria de Martorelles), el Castell de Sant Miquel (Montornès) o les motocicletes en referència al Circuit de Montmeló, són alguns dels elements baixvallesans que s'hi troben a l'atles.

Tot plegat està representat en els mapes comarcals, de dues planes per comarca, i que també incorpora els dibuixos "d'alguns personatges coneguts o històrics, o menjars o animals típics de la comarca".

Sanjuan ha estat tres anys elaborant el llibre, amb una extensa tasca per conèixer tots els pobles i comarques del país i les posteriors il·lustracions. De fet, Sanjuan li ha trobat un doble punt positiu a aquesta recerca, ja que a banda de la seva afició per dibuixar, "voltar i conèixer pobles" ja és una activitat que gaudeix fent. En aquest sentit, el llibre també convida precisament a això: "És un llibre molt indicat per a les famílies, perquè es facin la idea de com és el país i vegin on anar. Hi poden anar i veure si troben els dibuixos que he fet". També hi ha hagut alguns professors d'escola que li han escrit per dir-li que faran servir el seu atles il·lustrat "per ensenyar les comarques i els pobles a classe". Així que, segons l'autor molletà, amb aquest llibre s'ho passarà bé "del més gran al més petit".

Sanjuan va presentar dijous de la setmana passada el seu atles il·lustrat al Casal Cultural, en un acte organitzat per la Llibreria L'Illa i que va comptar amb l'editor de Cossetània Josep M. Olivé.

Edicions locals