Aquest divendres s'estrena el film de Neus Ballús als cinemes

La directora molletana fa una crida perquè la gent vagi a veure 'Sis dies corrents' als cinemes des d'aquest primer cap de setmana

Cultura

El Pep, el Moha i el Valero, els tres protagonistes, són lampistes a la vida real
El Pep, el Moha i el Valero, els tres protagonistes, són lampistes a la vida real | Filmax

Aquest divendres s'estrena als cinemes comercials Sis dies corrents, la darrera pel·lícula de la molletana Neus Ballús, que retrata entre la ficció i el documental el dia a dia del Mohamed Mellali, Valero Escolar i Pep Sarrà, treballadors d'una petita empresa a la perifèria de Barcelona.

Durant una setmana, el Moha haurà de demostrar que està preparat per substituir el Pep, que es jubila. La història s'endinsa en els prejudicis racials a través del Valero, que dubta que els clients acceptin que un treballador originari del Marroc entri a casa seva.
Ballús afronta aquesta estrena a la gran pantalla amb una sensació "una mica ambivalent". Es mostra satisfeta perquè el film "ha connectat moltíssim amb el públic i la gent es pot sentir molt identificada amb els personatges i amb les històries". Però d'altra banda, hi mostra una inquietud: "Si la gent no va al cinema des del primer cap de setmana, sabem que aquestes pel·lícules petites duren poquet".

És per això que fa una crida a la gent a què no s'esperi a veure-la d'aquí a unes setmanes i que s'hi bolquin des del primer dia perquè pugui seguir en cartellera. De fet, assegura que "la gent de la comarca s'hi sentirà identificada amb tot: amb les localitzacions i amb els personatges". Hi ha escenes rodades a Mollet i Parets, així com algun plànol de Sant Fost, i entre les intèrprets hi ha la fotògrafa local Judith Vizcarra.

 

Edicions locals