Es constitueix la cèl·lula comunista Josep Roca i Collell a Parets

L'objectiu és ser "un espai de reflexió, de lluita i de construcció del futur de Parets des d'una perspectiva de classe, feminista i ecologista"

Política

Es constitueix la cèl·lula comunista Josep Roca i Collell a Parets
Es constitueix la cèl·lula comunista Josep Roca i Collell a Parets

El passat dimecres 24 de novembre es va constituir la cèl·lula comunista Josep Roca i Collell a Parets, de Comunistes de Catalunya, amb l'objectiu de ser "un espai de reflexió, de lluita i de construcció del futur de Parets des d'una perspectiva de classe, feminista i ecologista".

"Les esquerres s'estan diluint; no hi ha programes d'esquerra a Parets", diu Antoni Vicente, responsable polític de Comunistes Parets, per explicar la necessitat d'aquesta recent constitució, alhora que diu que tot i que més del 90% del consistori es proclama d'esquerres i transformador, "les problemàtiques que tenim continuen sense abordar-se d'una manera seriosa".

Dibuixar el Parets "del 2030 i del 2050" serà una de les línies estratègiques del partit, que ja parla de la manca de lleure per als joves i de fomentar el treball i l'habitatge per al jovent com alguns dels objectius. De fet, "abordar la crisi demogràfica" del poble, on viu "molta més gent gran que joves", ho troben rellevant. També volen estudiar la remunicipalització de serveis, "repensar un model de comerç local molt potent que creï llocs de treball", "fer un gir mediambiental per potenciar la renaturalizació d'espais", o apostar per la mobilitat sostenible.

Amb tot, Antoni Vicente assegura que la seva formació serà "la garantia que no es vendran els vots" i de "crear un poble al servei de les persones, i no de les institucions".

Sobre els membres que integren la cèl·lula Josep Roca i Collell, explica que són "gent de Parets, amb experiència professional de gestió, amb idees, amb voluntat, amb experiència i amb joventut, i compromesos amb Parets".

A les eleccions, probablement en una altra llista

Comunistes Parets treballaran per tenir representació a l'Ajuntament en les pròximes eleccions, tot i que a hores d'ara veuen "complicat" presentar-s'hi sols. Als municipis d'arreu del país, el partit principalment s'hi presenta formant part d'altres llistes. És per això que té tot el sentit que a la constitució convidessin partits com Ara Parets ERC, Podem Parets –que van excusar la seva absència– i Poble Lliure.

Jordi Seguer, portaveu d'Ara Parets ERC, apunta que el seu i el de Comunistes Parets "són projectes diferents", però que coincideixen en el fet que treballen "per un canvi a l'Ajuntament".

A qui no van convidar els comunistes va ser a Sumem Esquerres a Parets. "Vam participar en les negociacions per crear Sumem Esquerres a Parets, per donar suport a l'aliança entre la Casandra Garcia i la Rosa Martí, i ens en vam sortir perquè no era un projecte d'esquerres ni que estigués basat en res", explica Vicente.

Josep Roca i Collell, un dels primers paretans a morir a la Guerra

Els comunistes paretans han volgut retre homenatge Josep Roca i Collell, treballador de la Linera i un dels primers militants del PSUC al poble, que es va presentar voluntari per combatre el feixisme i que va caure en combat l'any 1937 a la Batalla de Pozoblanco quan només tenia 21 anys.

Edicions locals