L'institut escola i la piscina d'estiu, principals inversions de cara al 2022

El ple de Parets va aprovar dijous el pressupost, de 29,6 milions d'euros, un 6,74% superior al del 2021

Política

Dijous s'aprovava el pressupost de l'Ajuntament per al 2022, de 29,6 milions d'euros –un 6,74% més que el 2021– i que, segons apunta el govern, té l'objectiu "d'impulsar inversions de transformació que donin un nou impuls i adaptin Parets a les necessitats de la ciutadania i als reptes del futur".

Un dels projectes per al qual es preveu una major inversió és la construcció de l'institut escola. L'Ajuntament preveu destinar-hi enguany 1,2 milions d'euros, per tal d'acabar definitivament amb els barracons de La Sínia. La partida per construir la futura piscina descoberta també suma una xifra important, de 610.000 euros.

Altres projectes que contempla el pressupost amb partides de sis xifres són: l'actuació de recuperació social, ecològica i paisatgística del riu Tenes i del seu entorn (776.000 €); la creació de plans d’ocupació locals (540.000 €); la rehabilitació del casal per a la gent gran Ca n’Oms (430.000 €); la gratuïtat dels llibres de text i material didàctic de primària i secundària (225.000 €); la redacció del projecte per a la construcció de la nova estació de tren, un projecte aprovat per plenari aquest mes de desembre  (215.000 €); la reparació de la xarxa de clavegueram del carrer de la Independència (200.000 €); la renovació de les voreres (200.000 €); les millores a la Piscina Municipal Miguel Luque (125.000 €); la redacció del projecte per a la construcció d’un tercer pavelló i les millores al Poliesportiu Municipal Joaquim Rodríguez (106.000 €); les reformes a la Residència Pedra Serrada (100.000 €); i l'arranjament i manteniment de places i espais verds (100.000 €).

Dos vots en contra i una abstenció

El pressupost no va comptar amb cap suport de l'oposició. Ara Parets ERC s'hi va abstenir. Tot i les crítiques cap al govern i cap a algunes de les decisions presses, deia: "No hi votarem en contra perquè gran part de les inversions les vam iniciar nosaltres". Parets per la República i Ciutadans hi van votar en contra. Neus Jordà (PxR) assegurava que són "continuistes i gens innovadors"; i Losada (Cs) no compartia moltes de les propostes.

Ara Parets ERC critica que el govern vulgui vendre un solar del polígon

Ara Parets ERC informava aquesta setmana que el govern paretà "posarà a la venda un solar municipal en el polígon industrial Llevant per finançar part de les inversions del 2022". Es tracta d'una parcel·la situada a la cantonada del carrer Palou amb Llevant i els republicans critiquen la voluntat de vendre "el poc patrimoni que encara té el consistori". Des d'ERC també expliquen que la Junta de Govern del 2 de desembre va aprovar un expedient d'alienació d'aquesta parcel·la, així com que ja hi hauria un possible comprador. Es tractaria de la mercantil Covestro Coating Resins, SL, que l'11 de novembre hauria presentat "una instància on manifestava la voluntat de compra d'aquest terreny propietat municipal".

Al ple de dijous, la vicealcaldessa, Casandra Garcia, no entenia les crítiques d'ERC assegurant que, durant el govern plural, el partit encapçalat per Jordi Seguer "estava d'acord en fer-hi una permuta i acceptava una valoració d'una taxació de 184.000". Garcia també afegia que "ara estem parlant d'un import de sortida de 540.000 euros". No obstant això, Seguer responia a la portaveu de Sumem Esquerres que durant la seva alcaldia no va tenir cap vinculació amb la possible venda d'aquest solar.

Edicions locals