Desestimades totes les al·legacions fetes a les ordenances fiscals de Parets

Ara Parets ERC i un particular en van fer diverses, però cap no ha convençut el govern

Política

Desestimades totes les al·legacions fetes a les ordenances fiscals de Parets
Desestimades totes les al·legacions fetes a les ordenances fiscals de Parets | Aj. Parets

El darrer ple de Parets, celebrat el 23 de desembre, va desestimar totes les al·legacions presentades a les ordenances fiscals i va aprovar-ne definitivament les ordenances del 2022. Es tractava de diverses propostes d'Ara Parets ERC, així com una altra d'un particular.

L'al·legació particular demanava abaratir la inscripció al cens d'animals, "ja que és molt elevada".

Les dels republicans criticaven l'increment de 20 euros en la taxa de residus i en demanaven la congelació; demanaven la suspensió durant tot el 2022 de la taxa de terrasses i ocupació de l’espai públic per a bars, cafeteries i restaurants; i, entre d'altres, sol·licitaven l'exempció del 50% en l’impost de tracció mecànica per als veïns dels carrers Aurora i Ferrer i Guàrdia, amb aparcament privat, i que han estat afectats per les obres de remodelació sense poder utilitzar el seu pàrquing.

El govern no en va acceptar cap perquè, en paraules de la regidora d'Hisenda, O'hara Valdivia, "la proposta presentada inicialment es va realitzar amb detall de les necessitats econòmiques municipals i es va estudiar de manera acurada les bonificacions a aplicar a les diferents taxes per a la prestació dels serveis d'aquest ajuntament".

Des d'Ara Parets ERC, Kènia Domènech, criticava que el govern hagi optat "per l'immobilisme i per fer valer la seva majoria absoluta". En la mateixa línia, Neus Jordà, de Parets per la República, deia: "No compartim totes les propostes d'al·legacions d'ERC, però costa de creure que a vostès no els interessi cap de les que han fet".

ERC hi va votar en contra, PxR i Ciutadans s'hi van abstenir i les desestimacions van tirar endavant amb els vots favorables del govern.

Edicions locals