Es torna a licitar la redacció de la piscina descoberta després de la renúncia de l'adjudicatari

La nova licitació tindrà un cost de 47.940 euros, mentre que el cost de la licitació anterior era de 14.895 euros

Societat

| Ara Parets ERC

El govern de Parets ha tornat a licitar la redacció de la piscina descoberta, després que l'arquitecte adjudicatari del contracte –Joaquim Rosell Gratacós– renunciés el setembre després d'haver-ne lliurat un avantprojecte.

Hi renunciava, segons s'indica a la nova licitació, per causes alienes al contracte, unes causes que l'Ajuntament no ha especificat a aquest mitjà. El consistori paretà tampoc ha explicat al diari Som* per què el preu de la nova licitació (47.940 €) triplica el de l'anterior (14.895 €), tot i que l'empresa que guanyi el concurs ja partirà de la tasca lliurada per Rosell Gratacós.

La redacció de la piscina descoberta haurà d'estar redactada en un termini màxim de quatre mesos des de la seva adjudicació i, entre d'altres, ha d'incloure un estudi que contempli la possibilitat que, posteriorment, es pugui climatitzar.

Precisament, Jordi Seguer (Ara Parets ERC) lamentava en el darrer ple de desembre que encara no hi hagi projecte executiu per a la piscina d'estiu, fet que farà que la piscina no es pugui gaudir com a mínim fins a l'estiu de 2023. Francesc de la Torre, portaveu del PSC, admetia que hi ha hagut un "sobrevingut" i afegia que "el que ha de fer el govern és trobar solucions perquè es faci dins d'aquesta legislatura, que és el compromís que hi ha".

Manuel Losada també hi deia la seva en el plenari, recordant que Ciutadans és l'únic partit "que està en contra de la piscina descoberta" i que tampoc els convenç la ubicació prevista, un emplaçament que preferiria que albergués el tercer pavelló, també inclòs al pressupost del 2022. "Creiem que és més necessari que una piscina descoberta, que només s'utilitzarà dos mesos".

El tercer pavelló i homologar el camp de futbol-7

El pressupost del 2022, aprovat el 23 de desembre, compta amb una partida de 610.000 euros per a la piscina descoberta i amb una altra de 106.000 euros per a la redacció del projecte de construcció d’un tercer pavelló i per a les millores al Poliesportiu Municipal Joaquim Rodríguez.

L'alcalde, Francesc Juzgado, reivindicava que aquest tercer pavelló és una necessitat "demanada durant molt de temps per les nostres entitats esportives". Seguer, en aquest sentit, demanava saber "quan tindrem construït aquest tercer pavelló, on es farà, amb quins diners...?", petició que va quedar al plenari sense resposta.

Una proposta que no contempla el pressupost, segons lamentava el portaveu de Ciutadans, Manuel Losada, és l'homologació del camp d'entrenament de darrere d'una de les porteries del camp de futbol perquè s'hi puguin jugar partits d'acord amb les mides reglamentàries. Es tracta d'una petició "consensuada amb la junta" del CF Parets, diu Losada, qui explica que per tirar-la endavant caldria trasplantar algun arbre, però referma que guanyar aquest espai permetria que el camp "no estigui tan col·lapsat".

El regidor lamentava que l'acollida tant d'aquesta com de la resta de les seves propostes "estaven supeditades a què votàrem favorablement, i nosaltres hi vam votar en contra".

Edicions locals