Els escoltes es desmarquen de l'organització de la cavalcada de reis de Parets

L'Agrupament Escolta organitzava la cavalcada des dels 60

Cultura

Els escoltes es desmarquen de l'organització de la cavalcada de reis de Parets
Els escoltes es desmarquen de l'organització de la cavalcada de reis de Parets | Aj. Parets

L'Agrupament Escolta i Guia Sant Jaume de Parets va "prescindir d'organitzar la cavalcada de Reis per desacord amb l'Ajuntament", segons apunta Maria Madurell, membre de l'entitat.

Madurell lamenta que el consistori va prendre "decisions unilaterals" i que, arran d'això, no se'n sentien que fossin realment coorganitzadors d'aquesta activitat que organitzen o coorganitzen des dels anys 60. Sí que hi van participar, però sense ser-ne organitzadors.

Els escoltes van proposar a l'Ajuntament diverses alternatives de cavalcada, per adaptar-se al context pandèmic: una plantada de reis amb cotxes passant-hi; una cavalcada amb cotxes descapotables per arribar a la gran majoria de carrers de la vila; o, en cas de no disposar dels tres cotxes descapotables, desmuntar el naixement i posar-hi els tres trons reials. Amb tot, asseguren que l'Ajuntament no va contemplar cap de les seves propostes i que els van assegurar "que tota l'organització ja estava prevista".

Tot i la situació viscuda enguany, Madurell assenyala que per al 2023 valoraran tornar a l'organització de la cavalcada "si hi ha predisposició per part de l'Ajuntament".

Malgrat el conflicte, des del consistori han declinat fer declaracions al respecte.

Edicions locals