Pep Miró: 'Sergi Mingote feia el que deia, era decidit'

'Sempre deia que era el seu segon pare', explica el paretà, emocionat que destaca a la persona, més enllà de l'esportista o el polític

Esports

Pep Miró: 'Sergi Mingote feia el que deia, era decidit'
Pep Miró: 'Sergi Mingote feia el que deia, era decidit'

El paretà Sergi Mingote va ser una persona multifacètica, que principalment és recordat per haver estat un escalador d'elit i per la seva tasca política com alcalde de Parets. Tot i això, el llegat que va deixar el paretà va més enllà perquè va ser una persona que va saber vincular la seva vida amb la solidaritat, tal com va aconseguir amb la creació d'Onat Foundation. 

Pep Miró va ser per a Sergi Mingote com un segon pare. "Això sempre ho deia ell, fins i tot, davant del seu pare", recorda Miró, que va ser company de moltes aventures esportives del paretà. "Ens vam conèixer fa més de trenta anys. Ell venia a la joieria on treballava i em preguntava moltes coses sobre la muntanya. Era molt curiós perquè el Sergi quan se li ficava una cosa la cap no parava, i ens vam fer molt amics", assenyala el paretà. Pep Miró és un aficionat a la muntanya, que va compartir amb el Sergi Mingote coses més enllà la passió per fer escalada. "El dia que va coronar per primer cop el cim de l'Everest em va trucar i jo estava en un restaurant. Vaig fer un crit d'emoció, que va alarmar la resta de comensals del menjador. En acabar la conversa vaig explicar la gesta esportiva que havia aconseguit el Sergi i tothom el va aplaudir", comenta com a anècdota un emocionat Miró, qui destaca l'empenta i decisió de l'esportista en totes les seves facetes: "Em va dir un dia que volia ser alcalde, però que només optaria a una reelecció i després marxaria. M'ho va dir abans de ser alcalde i ho va complir. Feia el que deia, era una persona decidida".

Edicions locals