Tret de sortida de la festa major d'hivern de Parets

La gresca paretana acollirà la 24a trobada i plantada de gegants i la 24a desfilada infernal

Cultura

Tret de sortida de la festa major d'hivern de Parets
Tret de sortida de la festa major d'hivern de Parets

La festa major d’hivern torna als carrers de Parets aquest divendres i fins al pròxim dilluns 24 de gener. Una festa per a tots els públics en què de nou seran presents les colles de Gegants i de Diables, l’Elisenda, el Marcel, en Bitru, el Gall i el Llucifer. I com ja és tradició, la Teresina, l'Eulàlia, la Rosalia i la Maria, les quatres campanes de l'església de Sant Esteve, s'encarregaran d'anunciar amb el seu repic, l'inici de la gresca el pròxim dia 22 de gener a les 10 h.

Ja a les 11 h, entraran a la plaça les figures de Parets. A la mateixa hora, a l’aparcament de la Linera, se celebrarà la 5a Trobada i Plantada de Bestiari Diables Parets, amb bestiari local i diverses colles convidades.

L'acte que dona inici a la festa clourà a les 12 h, quan es farà la presentació de les bèsties amb el seu ball tradicional amb un petit lluïment.
Els actes tradicionals tornaran a les 17 h, a l'aparcament de la Linera amb la presentació de colles tabaleres. Una hora després, a les 18 h, s'oferirà una xocolatada i cremat de rom que clourà amb l'inici del correfoc de les bèsties (19 h), seguit de la 24a Desfilada Infernal i la narració de les històries de les bèsties de Diables de Parets (20.30 h).

24a Plantada de Gegants

Diumenge 23 de gener serà el torn de la colla gegantera. El poliesportiu Municipal Joaquim Rodríguez acollirà la 24a Trobada i Plantada de Gegants. L'acte començarà a les 10 h i acabarà amb una cercavila de gegants que començarà a les 11.30 h i recorrerà el barri antic des del pavelló fins a la plaça de la Vila.

El mateix diumenge, a les 12 h al carrer de Barcelona també es farà un taller d’iniciació al correfoc per a nens i nenes a partir de 4 anys amb pirotècnia simulada. A les 18 h es tornarà a repetir el taller a la mateixa ubicació.

Edicions locals