La Cambra informa les empreses del Baix Vallès sobre l'accés als fons europeus Next Generation

L'entitat farà una sessió informativa aquest dijous 27 de gener a la seu baixvallesana ubicada a Parets

Economia

La Cambra de Comerç oferirà dijous una sessió presencial al Baix Vallès per assessorar sobre els fons Next Generation EU, donar suport a les pimes del territori en l’accés a aquests fons i explicar a les empreses quins són els terminis per optar-hi.

La Cambra del Vallès Oriental organitzarà aquest dijous, 27 de gener, a les 10 h, una sessió informativa sobre el fons Next Generation EU al Punt de Servei de Parets del Vallès. L’objectiu és apropar aquestes ajudes econòmiques europees a l’empresariat de la comarca, el qual ha hagut de reinventar-se i fer front a les conseqüències de la Covid-19.

Per facilitar l’accés de les pimes a les convocatòries presents o futures dels fons, la directora de Projectes Europeus i Innovació de la Cambra de Comerç de Barcelona, Berta Pérez, farà una introducció sobre els fons Next Generation EU i el Pla de Recuperació; explicant quines són les oportunitats i reptes d’accés als fons per a les pimes; donant a conèixer els passos del programa Acelera PIME; analitzant quines convocatòries estan obertes, quines s'obriran i quin acompanyament farà la Cambra; per així, resoldre dubtes dels empresaris i empresàries assistents a l’acte relatius a aquestes ajudes europees.

Amb aquesta sessió informativa, la Cambra del Vallès Oriental vol fer valdre el paper que juguen les petites i mitjanes empreses al territori i democratitza l’accés a tota la informació publicada en el marc dels Next Generation EU, fent-la el més clara i entenedora possible. La finalitat de l’ens cameral és contribuir a què l’empresariat local conegui la mecànica dels fons i aquests esdevinguin una veritable eina de recuperació i transformació del conjunt del teixit empresarial.

Els fons Next Generation EU estan dotats amb 750.000M€ i tenen com a objectiu transformar l’economia europea i fer-la més resilient, inclusiva, digital i sostenible. L’Estat espanyol rebrà aproximadament un 18% dels fons, en concret, se li han preassignat 140.000M€, dels quals 72.000M€ seran ajudes a fons perdut en forma de subvencions.
 

Edicions locals