'Sis dies corrents', de Neus Ballús, rep nou nominacions als Gaudí

El film opta als premis de millor pel·lícula, millor direcció, millor guió i millor muntatge entre d'altres

Cultura

| Filmax

El darrer llargmetratge de la directora molletana Neus Ballús ha rebut nou nominacions als Premis Gaudí, entre les quals hi ha la de millor pel·lícula o la de millor direcció, i ha estat el quart film amb més nominacions del certamen, darrere de Las leyes de la frontera, Libertad i Mediterráneo.

En la categoria de millor pel·lícula, competirà amb El ventre del mar, d'Agustí Villaronga, Tros, de Pau Calpe Rufat, i Visitant, d'Alberto Evangelio; i en la de millor direcció, a banda de Ballús també optaran al premi Agustí Villaronga (El ventre del mar), Daniel Monzón (Las leyes de la frontera) i Clara Roquet (Libertad).

La resta de premis als quals opta Sis dies corrents són: millor guió (Neus Ballús i Margarita Melgar), millor protagonista masculí (Mohamed Mellali), millor actor secundari (Valero Escolar), millor muntatge (Neus Ballús i Ariadna Ribas), millor vestuari (Alba Costa), millor so (Amanda Villavieja, Elena Coderch i Albert Manera) i millor direcció de producció (Bernat Rifé i Goretti Pagès.

El 6 de març, Ballús tindrà l'oportunitat de tornar a guanyar un Gaudí (i fins a nou), premis que ja se'n va endur el 2014 amb La Plaga, guardonada a les categories de millor pel·lícula, millor direcció, millor guió (amb Pau Subirós) i millor muntatge (amb Domi Parra). La gala dels XIV Premis Gaudí tindrà lloc a la sala oval del Museu Nacional d'Art de Catalunya (MNAC).

De la gran pantalla al Mercat Vell de Mollet

Sis dies corrents ja fa vuit setmanes que es projecta a la gran pantalla, com així ho recorden a les xarxes socials. Aquesta setmana encara es pot gaudir en alguns cinemes de Barcelona, Madrid i San Sebastià.

Amb tot, el film també s'està programant en altres projeccions especials, com la que hi haurà el divendres 18 de febrer a les 20 h al Mercat Vell de Mollet, en una sessió que estarà presentada per la mateixa Neus Ballús, qui també encapçalarà el col·loqui posterior.

Edicions locals