El comitè de l'Hospital de Mollet surt de nou al carrer per reivindicar més personal

Els treballadors del centre sanitari diuen estar "cansats i rebotats" i demanen ser escoltats per la direcció

Societat

El comitè de l'Hospital de Mollet surt de nou al carrer per reivindicar més personal
El comitè de l'Hospital de Mollet surt de nou al carrer per reivindicar més personal

"Amb la salut no es juga, pacients som tots" i "Els treballadors i el comitè d'empresa no se senten escoltats", són dues de les reivindicacions que en forma de pancarta han dut davant les portes de l'Hospital de Mollet, aquest dimecres, els seus treballadors. La concentració que ha aplegat a desenes de professionals del centre sanitari ha tingut lloc a les 12 h i es repetirà tots els dimecres.

"La gent està molt cremada, la pandèmia només ha fet que visibilitzar els problemes que ja hi havia de base, que portem sense personal molts anys i aquesta concentració és la resposta que sent el personal, que està cremat i no se l'escolta", deia la Sílvia Casellas, infermera de l'àrea quirúrgica i representant de la secció sindical de CATAC-CTS/IAC a l'Hospital de Mollet.

Des del Comitè d'empresa recorden que fa quatre anys, el 2017, van fer un manifest posant en evidència la manca de professionals que tenia la institució en comparació amb altres hospitals de l'entorn, un fet, diuen, va comportar el compromís de la gerència a un calendari de reunions que no hauria servit per desencallar la situació: "Trobades n'hi han, la conseqüència és que el resultat final no és positiu pels professionals", admetia Josep Maria Tricas, representant de Metges de Catalunya en el Comitè d'Empresa de l'Hospital de Mollet.

Professionals "cansats i rebotats"

Segons Tricas, els professionals no només estan "cansats, sinó que ara també rebotats" i la pandèmia no ha fet més que visibilitzar la manca de recursos que arrossega "històricament" l'hospital. Tricas admet que la direcció del centre ha fet accions per intentar arreglar la situació, però subratlla: "Aquest hospital té resultats econòmics verds i personal cremat i d'aquesta combinació ha de sortir un color neutre en el qual seiem en una taula perquè es doni sortida als problemes que hem plantejat, però una sortida eficaç", remarcava.

Entre les reivindicacions hi ha la suplència de professionals que marxen i no es relleven o reduir les ràtios d'infermeria de 13 pacients per infermera a 8, tal com tenen altres hospitals. També reclamen un mapa laboral per conèixer els llocs on manca personal: "És una de les nostres reivindicacions, que ens facin un mapa laboral i comencem a treballar des d'aquí, des de la gent que falta, però no sota les seves ràtios, sinó sobre les ràtios reals que s'han de treballar com es treballa a la Unió Europea", reclamava Casellas.

Per tot plegat, el Comitè d'empresa demana a la direcció de l'Hospital un cronograma amb "compromisos concrets i reals" i "ser escoltats per trobar l'equilibri entre la visió empresarial i la visió directa del professional", admetia Tricas qui assegurava, en aquest sentit, que el nou projecte de l'escola universitària d'infermeria anunciat fa uns mesos per la Fundació Sanitària Mollet és "engrescador i útil, però secundari".

La concentració d'aquest dimecres ha estat recolzada per la Plataforma en Defensa de la Sanitat Pública del Baix Vallès, que ha assistit a l'acte amb una pancarta que deia: "Prou retallades a la Sanitat Pública". 

 

Edicions locals