PSC i Sumem Esquerres, 'satisfets' després del primer any de govern conjunt

Francesc Juzgado i Casandra Garcia van fer la roda de premsa a la plaça d'Espanya, un dels espais reformats el darrer any

Política

PSC i Sumem Esquerres, 'satisfets' després del primer any de govern conjunt
PSC i Sumem Esquerres, 'satisfets' després del primer any de govern conjunt

Sergio Carrillo

La plaça d'Espanya –un espai renovat en el darrer any– va acollir dimarts a la tarda l'acte de balanç del primer any de mandat del govern de coalició entre el PSC i Sumem Esquerres a Parets, encapçalat per l'alcalde, Francesc Juzgado, i per la vicealcaldessa, Casandra Garcia. El primer deia: "No puc estar més satisfet de tota la feina feta en tan poc temps". Mentre que la segona hi afegia: "Estem satisfets, però ens queda molta feina al davant".

Tots dos van destacar la bona entesa de la coalició. "Quan vam passar a l'oposició, ja dèiem que amb Sumem Esquerres a Parets teníem molts projectes comuns, i així s'ha demostrat en aquest any de treball conjunt", deia Juzgado. En aquesta línia, Garcia també celebrava que aquest és "un govern que dona estabilitat i garantia als projectes engegats" i hi afegia: "Ara veiem com els compromisos de Sumem Esquerres a Parets són una realitat".

Entre les accions ja executades, Juzgado en va destacar algunes com "els ajuts Covid pels col·lectius més afectat, una festa major més local per donar suport als nostres artistes i entitats, l'ampliació del nombre policies, el trasllat a la nova comissaria i la creació de 500 nous llocs de treball". També mencionava la millora i manteniment de la via pública, així com precisament la reforma de la plaça d'Espanya, o dels carrers de Ferrer i Guàrdia i de l'Aurora.

Alhora, refermava que s'ha avançat "en el Parets del futur" amb projectes en marxa com la nova estació de tren, el nou institut escola, la nova piscina, la rehabilitació de Ca n'Oms, o la gratuïtat dels llibres a secundària. En el cas de la piscina descoberta confiava "que estarà feta abans d'acabar el mandat".

La vicealcaldessa, per la seva banda, mencionava altres actuacions: "Hem impulsat ajuts als col·lectius més vulnerables de la Covid-19; s'ha continuat amb la rebaixa del 2,5% de l'IBI anual; hem invertit 130.000 euros amb programes a atenció directa per a persones vulnerables".

En habitatge, recordava la possibilitat de transformar locals comercials en pisos de protecció oficial. Quant a comunicació, mencionava el nou canal audiovisual tvparets. Pel que fa a medi ambient, explicava que "ja està enllestit el projecte executiu del Riu Tenes". I tampoc va oblidar-se del futur institut escola, una de les principals inversions del pressupost municipal de cara a aquest 2022.

Amb tot, Casandra Garcia assegurava que l'objectiu del govern és aconseguir "un Parets més modern, accessible, verd i inclusiu, un poble immillorable per viure-hi".

Edicions locals