La Generalitat comença les obres per descongestionar la rotonda de la Vinyota

El termini d'actuació de l'obra, amb un cost d'uns dos milions d'euros, serà d'onze mesos

Societat

La Generalitat comença les obres per descongestionar la rotonda de la Vinyota
La Generalitat comença les obres per descongestionar la rotonda de la Vinyota

El Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat comença aquest dimarts 15 de març les obres per descongestionar el trànsit a la rotonda de la Vinyota i reduir les cues a l’enllaç de la C-17, sobretot en hores punta quan l'acumulació de vehicles és més nombrosa.

Les obres contemplen l’ampliació de la calçada de la rotonda per millorar la fluïdesa i optimitzar l’aprofitament del costat esquerre de la calçada. També s'ampliarà el carril de sortida de la C-17 a la calçada en sentit Barcelona. Una altra de les actuacions previstes en el projecte passa per la construcció d'un carril directe en direcció al carrer Can Flequer des de l'AP-7 per reduir el nombre de vehicles que necessita accedir a l’interior de la rotonda.

Per millorar aquesta mobilitat s’amplia a dos carrils l’accés des de Can Flequer i també s’amplia el carril de sortida a l’AP-7 sentit Barcelona amb l’objectiu de facilitar l’agilitat en el moviment de sortida de la rotonda. També es preveu la supressió de l'espai d'aparcament en bateria existent entre la rotonda de la Vinyota i la de la rambla Pompeu Fabra.

D’altra banda, i per reduir les cues d’entrada a la rotonda pel trànsit procedent de Martorelles, es construirà un nou carril directe que enllaçarà el polígon de Martorelles amb la C-17 en direcció Barcelona.

El novembre el Departament de Territori i Sostenibilitat adjudicava l'obra per uns dos milions d'euros. D'una banda, Rogasa Construcciones y Contratas, SAU, executarà  les obres que han de servir per millorar la mobilitat a la rotonda de la Vinyota amb un pressupost d'1.659.435,89 € amb IVA inclòs. Per l'altra, la companyia Givasa, SA, durà a terme els treballs de seguretat viària que s'hauran de realitzar durant el temps que estigui en marxa l'actuació de millora. L'import per aquest servei és de 213.511,41 € amb IVA inclòs. El termini d’actuació aproximada és d’onze mesos, durant els quals, des de l'Ajuntament asseguren que es garantirà la circulació de vehicles.

Pel que fa a Martorelles, el projecte preveu construir una nova rotonda per ajudar a pacificar el trànsit a l’entrada del polígon – a la intersecció del carrer de la Verneda amb l'extrem del pont de l'Aiguabarreig, a l'altura del circuit de motocròs.

L’alcalde de Mollet del Vallès, Josep Monràs, ha manifestat que “la proposta, que en bona part recull les nostres reclamacions, ajudarà a descongestionar els problemes que patim en aquesta zona de la ciutat i, a la vegada també afectarà de forma positiva a disminuir la contaminació atmosfèrica del municipi”.

Per la seva banda, Mireia Dionisio, coordinadora de l’àrea de Governança, Economia i Serveis Territorials, es mostra “satisfeta perquè finalment després d’anys de moltes reivindicacions per part de l’Ajuntament de Mollet les obres ja són una realitat”.

 

Edicions locals