Els Bombers continuen treballant en l'incendi a Montornès Nord

Protecció Civil ha desactivat el PLASEQCAT i els Bombers remullen les naus cremades

Societat

Els Bombers continuen treballant en l'incendi a Montornès Nord
Els Bombers continuen treballant en l'incendi a Montornès Nord

Els Bombers de la Generalitat continuen fent tasques d'extinció de l'incendi que aquesta nit passada ha afectat un grup de naus del polígon de Montornès Nord.

Segons informen els Bombers, aquest matí vuit vehicles continuen  remullant les 3 naus cremades per l'incendi que aquest matí encara no es donava per controlat. "Aquesta tasca requereix molta precisió perquè cal remoure molta runa i també mirem de no malmetre les cobertes amb l'aigua de l'extinció, ja que han quedat molt inestables", expliquen Bombers.

Poc abans de les 00.00 hores, els Bombers de la Generalitat ja van donar el foc per estabilitzat. L’operatiu per treballar en l’extinció de l’incendi ha mobilitzat 26 dotacions: 13 camions d’aigua, 2 autoescales i 11 vehicles lleugers de coordinació i comandament. Entre els efectius, la unitat del GROS (Grup de Suport Operatiu) amb el sanitari del SEM (Sistema d’Emergències Mèdiques), el GRIT (Grup Incidents Tecnològics) i el GREC (Grup Estructures Col·lapsades) per tal de fer la valoració estructural d’una de les naus afectades i determinar la seguretat per treballar en les tasques d’extinció.

L’incendi ha afectat totalment un conjunt de tres naus al carrer Antonio Machado. A l’arribada dels efectius el foc ja estava totalment desenvolupat i les tasques dels Bombers han estat des de l’exterior, i defensives, per evitar la seva propagació a un altre conjunt de naus properes. Una quarta nau, d’una altra illa de naus, ha quedat afectada per la temperatura. A més, també ha estat necessari contenir l’incendi, amb escuma, del líquid inflamable que vessava dels bidons pel sòl del recinte industrial i també cap a la calçada a l’exterior. Això, ha afavorit la propagació de les flames. És per això, que s’ha demanat el tall del trànsit ferroviari, tant de la línia convencional com de la línia d’alta velocitat, i s’ha tallat la circulació d’un dels carrers que travessava la zona per un pont. També s’ha establert una zona de seguretat, al voltant de l’incendi, per restringir-ne l’accés.

Quan les maniobres d’extinció han permès estabilitzar l’incendi exterior en tots els sectors en què es treballava i s’ha contingut la propagació, les tasques d’extinció han prosseguit, també des de l’exterior, però a l’interior de les naus on encara hi havia flama.

No hi ha constància que en el moment de l’incendi hi hagués cap treballador a l’interior de les empreses i no consta cap persona ferida. Tampoc ha estat necessari realitzar cap desallotjament.

Cap a la una de la matinada, Protecció Civil de la Generalitat desactivava l’Alerta del PLASEQCAT un cop es donava per finalitzada la situació de risc químic a l'incendi de Montornès del Vallès.

El Servei d'Emergències Mèdiques SEM no ha atès a cap ferit derivat d’aquesta emergència.

Edicions locals