Els municipis de la comarca es coordinen per acollir persones refugiades d'Ucraïna

El Consell Comarcal ha habilitat un apartat al seu web amb informació dels serveis i eines disponibles per atendre aquestes persones

Societat, Política

El Consell d'Alcaldies es va celebrar dimecres a Sant Celoni
El Consell d'Alcaldies es va celebrar dimecres a Sant Celoni

Dimecres va celebrar-se a l'Ateneu de Sant Celoni el Consell d'Alcaldies del Vallès Oriental, en què, entre d'altres, es va abordar l'acollida als municipis de les persones refiades de la guerra d'Ucraïna. Els alcaldes i alcaldesses van rebre informació per facilitar als municipis i persones de la comarca els serveis i eines disponibles per a l'acollida, i es va presentar un apartat al web del Consell Comarcal amb informació que s'anirà actualitzant de forma periòdica amb qualsevol novetat o canvi.

Entre d'altres, hi ha informació referent a la documentació que s'ha de tramitar, telèfons d'atenció, allotjaments, temes relacionats amb la salut, atenció a menors, escolarització, protecció temporal, assessorament jurídic, serveis d'interpretació o assessorament psicològic.

El president del Consell Comarcal, Emilio Cordero, destacava la feina que s'està fent des dels municipis davant la crisi d'Ucraïna. "Hem d'estar més que mai a prop de les persones que més ho necessiten", deia. "I som conscients que hi ha altres refugiats d'altres crisis, i també hem de treballar amb aquestes persones".

En la trobada es va donar suport a la declaració del Consell Comarcal que condemna l'escalada bèl·lica a Ucraïna, una agressió que suposa la "violació del dret internacional" i que té "greus conseqüències per a tota la població civil de la regió". Per això reclama el retorn a la via diplomàtica i referma el compromís del Vallès Oriental amb la pau, el diàleg i el respecte als drets humans com a valors fonamentals.

Taula d'emergència a Granollers

A Granollers, l'Oficina d'Acollida (al carrer Corró, 49) havia atès dilluns 66 persones arribades d'Ucraïna, la majoria dones i infants, i 5 sense cap vincle ni habitatge que s'han derivat a Creu Roja. El consistori també anunciava que crearà una taula d'emergència amb entitats socials per fer front a l'arribada de refugiats.

Edicions locals