Jordi Seguer: 'El govern s'ha apropiat de tot allò que nosaltres vam liderar'

El portaveu d'Ara Parets ERC analitza l'actual govern de Parets

Política

Jordi Seguer: 'El govern s'ha apropiat de tot allò que nosaltres vam liderar'
Jordi Seguer: 'El govern s'ha apropiat de tot allò que nosaltres vam liderar'

Sergio Carrillo

Jordi Seguer va aconseguir l'Alcaldia el juny del 2019. El que en principi havia de durar quatre anys –fins que l'electorat tornés a escollir representants als següents comicis–, van passar a ser només 19 mesos. Ja fa més d'un any que va canviar el govern a Parets i el republicà fa balanç d'aquest període encapçalat per Francesc Juzgado i Casandra Garcia.

D'entrada, Seguer assegura que l'actual govern "executa quasi la totalitat del Pla de Mandat del Govern Plural". Per al republicà, la principal tasca de l'actual govern ha estat "inaugurar o apropiar-se de tot allò que nosaltres vam liderar, encarregar, planificar i licitar, com la reforma de la plaça Espanya, la nova estació de tren, el llibre sobre les pintures de la Tipel, el monument del roure centenari, la piscina d’estiu o l'institut escola".

Si compara tots dos governs, en defineix el seu com a "transformador" i amb la concepció "de servir les 24 hores a la ciutadania"; i de l'actual assegura que "es mouen per interessos personals, per la política d’aparador, del vendre fum i de l’autobombo constant".

Del batlle Francesc Juzgado també lamenta que "no exerceix com a alcalde, no té lideratge i ha quedat demostrat que està en mans de les seves sòcies de govern, que ja pensen en les seves ànsies futures de poder i en sobreviure". I sobre Sumem Esquerres a Parets –antigues companyes a l'autoanomenat Govern Plural– considera que amb la moció van trair el seu electorat i que "s'han convertit en la crossa dels socialistes que el 2023 ja no serà l'alternativa de res, perquè només podran pactar amb ells".

Els vincles entre govern i oposició no són fàcils. Així s'intueix als plenaris i així ho critiquen des de l'oposició. "Les relacions són les estrictament necessàries en els òrgans col·legiats existents i en les reunions de negociació de pressupostos i ordenances fiscals, però malgrat allargar la mà des del primer dia, l’alcalde Francesc Juzgado sempre ens ha menystingut", apunta Seguer, qui també assegura: "Li vam oferir tres cops un traspàs de totes les regidories i no el va acceptar".

La manca de transparència és una altra de les recurrents protestes i, de fet, Ara Parets ERC ja ha elevat algunes demandes al Síndic de Greuges: "Davant de l’opacitat existent només ens queda el recurs de denunciar-ho al Síndic, que ja els ha fet diversos tocs d’atenció".

Seguer, per últim, comenta que "quan no pares de repetir que ets un govern unit i cohesionat, alguna cosa trontolla".

Edicions locals