El ple de Parets aprova el pacte dels alcaldes i alcaldesses per a l'energia i el clima

Tots els partits del plenari hi van votar a favor

Política

El ple de Parets aprova el pacte dels alcaldes i alcaldesses per a l'energia i el clima
El ple de Parets aprova el pacte dels alcaldes i alcaldesses per a l'energia i el clima | Aj. Parets

El ple de Parets va aprovar dijous per unanimitat els compromisos del Pacte dels Alcaldes i Alcaldesses per a l'Energia i el Clima 2022.

L'Ajuntament va exposar els propòsits de la Unió Europea en matèria climàtica per l’any 2030 i va adoptar una sèrie de compromisos per avançar cap a la descarbonització.

En primer lloc, establir objectius a mitjà i llarg termini coherents amb les finalitats de la Unió Europea i amb els objectius nacionals. La proposta és aconseguir la neutralitat climàtica el 2050 tenint en compte l’actual emergència climàtica i fer de l’acció climàtica una prioritat. Es pretén implicar la ciutadania, l’empresa i l’administració en la implementació d’aquesta visió global i desenvolupar un pacte climàtic local amb tots els actors que tingui com a meta obtenir aquests objectius. Actuar junts per encarrilar i accelerar la transició necessària: es portarà a terme, dins els terminis establerts, un pla d’acció per assolir els objectius.

Un altre propòsit és fer xarxa amb els altres alcaldes i alcaldesses i líders locals a Europa. Promoure el pacte perquè creixi amb noves incorporacions per assumir les metes i acords. I, finalment, comunicar els presents acords a l’àrea de territori de la Diputació de Barcelona.

Parets perd una setantena d'habitants

En la mateixa sessió extraordinària també es van aprovar altres punts com el padró d'habitants a 1 de gener de 2022, amb 1.096 altes i 1.173 baixes respecte de l'any anterior, i un total de 19.132 habitants. En total hi ha 9.569 homes (50,02%) i 9.563 dones (49,98%), la mitjana d'edat dels homes és de 40,88 anys i la de les dones és de 42,81.

A banda, el consistori va aprofitar per donar compte de l’avaluació de bones pràctiques de la comunicació pública local a Catalunya (Infoparticipa). Enguany, l'Ajuntament ha rebut el segell Infoparticipa amb un 98,08% dels indicadors avaluats complerts, una marca que continua la dinàmica positiva dels darrers anys: el 2021 van aconseguir un 94,23%, el 2020 la nota va ser d'un 91,67% i els quatre anys anteriors la marca va estar entre el 50 i el 60%.

Edicions locals