La Fundació RIVUS i l'Escola de la Natura organitzen una matinal de neteja i natura al riu Tenes

Serà aquest dissabte, emmarcada en la campanya 'Let's Clean Up Europe'

Societat

La Fundació RIVUS i l'Escola de la Natura organitzen una matinal de neteja i natura al riu Tenes
La Fundació RIVUS i l'Escola de la Natura organitzen una matinal de neteja i natura al riu Tenes

La Fundació RIVUS juntament amb l’Escola de la Natura de Parets del Vallès han organitzat per al pròxim dissabte una matinal de neteja i natura emmarcada dins els actes promoguts dins la campanya Let’s Clean Up Europe, adherint-se així a aquesta iniciativa que promou la millora i conservació dels espais naturals.

Les activitats s’iniciaran a les 10 del matí al passeig fluvial del riu Tenes, a la zona compresa entre el pavelló municipal Joaquim Rodríguez i les pistes d’atletisme, a Parets del Vallès. Des d’allà, es recorrerà un tram de riu per a la recollida de residus (envasos lleugers, envasos de vidre, paper i cartró i altres residus), alhora que experts en la matèria explicaran el valor ecològic de l’espai als assistents.

Cap a les 11.30 hores, es retornarà al lloc de sortida on s’oferirà un refrigeri per als participants i diverses activitats, com ara tallers de caixes niu –a càrrec de Niubox Natura– i de dibuix per a la mainada. També es podran veure diverses exposicions sobre la fauna de l'entorn fluvial –aus, peixos i llúdriga– i la mostra Una exposició de merda.

Els tallers són oberts al públic, però per participar de la neteja cal inscripció prèvia.

La sessió compta amb el suport de les empreses Freudenberg i Grifols –col·laboradores amb el projecte Observatori RIVUS– i "esdevé també una acció de Responsabilitat Social Corporativa (RSC)", segons apunta la Fundació RIVUS.

El Let's Clean Up Europe és una acció comuna a tot el continent per conscienciar sobre la quantitat de residus que es llencen de forma incontrolada a la natura i per promoure accions de sensibilització a través de la recollida d'aquests residus abocats il·legalment als boscos, platges, marges de rius, etc.

Edicions locals