Xose Deiros presenta el seu nou llibre: 'Creciendo con la fuerza'

L'entrenador del CA Parets reflexiona sobre l'ús de la força en els entrenaments dels joves a la publicació

Esports

Xose Deiros amb el seu llibre 'Creciendo con la fuerza'
Xose Deiros amb el seu llibre 'Creciendo con la fuerza' | Xose Deiros

L'entrenador del Club Atletisme Parets Xose Deiros estrena el seu primer llibre publicat: Creciendo con la fuerza. El del club paretà explica com aplicar l'ús de força en l'entrenament esportiu per a joves, un tema sobre el qual ha investigat i reflexionat per escriure el treball que ara publica.

Xose Deiros es van plantejar començar a escriure aquest llibre arran de "la problemàtica sobre com hem d'entrenar i què poden fer i no fer els nens i nenes", un tema sobre el qual "ningú havia escrit, excepte algun treball puntual". L'entrenador explica que llavors va començar a investigar i va decidir enfocar-ho des del "tema científic". Deiros ha arribat a diverses conclusions com per exemple que "no podem aplicar tot el que fem els adults en els joves, però moltes coses sí". El del CA Parets també destaca que durant la recerca s'ha adonat que "l'ús de la força en categories inferiors és tabú" i, segons ell, això no hauria de ser així.

El resultat de tot aquest procés d'elaboració és un llibre amb diverses parts: "hi ha una demostració científica, una part de test i seguiment, una altra d'eines psicològiques i algunes més". L'entrenador destaca que tot i que la seva especialitat és l'atletisme, ha deixat "espai als esports col·lectius". El seu objectiu final amb Creciendo con la fuerza ha estat "deixar un compendi de principis bàsics a futurs entrenadors".

Xose Deiros a la presentació del llibre amb representants del CA Parets i de la Federació Catalana d'Atletisme | CA Parets

Presentació oficial al Teatre Can Rajoler

Deiros va presentar oficialment el llibre el passat divendres al Teatre Can Rajoler, en un acte organitzat pel Club Atletisme Parets. A la presentació van assistir: Mercè Rosich, presidenta de la Federació Catalana d’Atletisme; Salvador Corbera, president del Club d’Atletisme Parets; Alejandro Villena, regidor d'esports i altres representants del club paretà. Allà, l'autor va explicar el procés de creació del llibre i el resultat final.

Edicions locals