Instal·lades les plaques solars de l'escola municipal Pau Vila

El cost ha estat de gairebé 60.000 euros i tenen una vida útil de 25 anys

Societat

Instal·lades les plaques solars de l'escola municipal Pau Vila
Instal·lades les plaques solars de l'escola municipal Pau Vila | Aj. Parets

Divendres passat va cloure la instal·lació de les plaques fotovoltaiques a l'escola municipal Pau Vial. Es tracta de 88 panells solars de 380 Wp –xifra que indica el pic màxim de watts– que generaran una potència nominal de 33 kWp –pic màxim de quilowatts– i que projecten un estalvi anual en energia elèctrica de 6.000 euros.

El pressupost d’execució de les obres ha estat de 59.358 euros amb IVA i s’ha fet en un mes de durada. La vida útil de la instal·lació és de 25 anys.

La regidora de Medi Ambient, Rosa Martí, destaca que el projecte significa "un pas més a la feina per lluitar contra el canvi climàtic, utilitzant una font d’energia propera com és la solar". Martí també valora que "l'energia que produeix és per ser consumida per la pròpia escola, i quan hi hagi excedents serà abonada per la companyia".

En aquest sentit cal apuntar que si hi ha excés de producció, d'una banda, la factura de l'escola podria quedar a zero, però d'altra banda, l'excedent podria servir per compensar el consum d'altres equipaments municipals, com podria ser en aquest cas, per proximitat, l'Escola Bressol Municipal El Cirerer.

Per la seva banda, la directora de l'Escola Municipal Pau Vila, Pilar Piernau, indica que "l'organització de l'obra ha anat molt bé i ha estat compatible i adient al ritme diari del centre".

L'Ajuntament ja ha finalitzat dues instal·lacions fotovoltaiques en un any i té previst instal·lar-ne també a Can Rajoler i a l'escola Pompeu Fabra.

Edicions locals