Les reformes de les sales de vetlla, a concurs

Amb les actuacions previstes, el cementiri de Parets guanyarà una segona sala de vetlles per fer servir de forma regular

Societat

En primer pla, part de la sala de vetlles que es fa servir habitualment; al fons, la sala actualment "inutilitzable"
En primer pla, part de la sala de vetlles que es fa servir habitualment; al fons, la sala actualment "inutilitzable"

L'Ajuntament ha tret a licitació el contracte de reforma de les sales de vetlles del cementiri municipal, un projecte que tindrà un cost de 180.661 euros (IVA inclòs).

Actualment, la sala de vetlles disposa de dos recintes per vetllar els difunts, malgrat que habitualment només se'n fa servir un d'ells, que compta amb "una gran zona d’oratori per acollir els familiars i realitzar el discurs de comiat, activitat que actualment ja no es realitza en aquest equipament", segons s'indica a la documentació de la licitació, on també s'apunta que l'altra estança és "inutilitzable degut al seu estat i mala aparença". Amb tot, aquesta segona sala, contigua a la primera, sí que s'ha hagut d'adequar i fer servir en algun cas molt puntuals si han coincidit dues vetlles a l'hora.

Per tot plegat, i tenint en compte que "es tracta d’un edifici envellit, poc funcional i que no s’adapta als requisits actuals de l’activitat", es portaran a terme aquestes obres, que suposaran "una reforma total interior amb canvi de distribució i la incorporació d'instal·lacions adients segons l’ús i adaptant-ho a la normativa vigent", tal com s'indica al mateix projecte.

La principal operació comprèn els treballs d’enderroc de diferents envans, fusteries i acabats per tal de donar amplitud a les sales i fer-les diàfanes, i inclou la creació de tres zones d'espera, a banda d'adequar les dues sales de vetlla.

Les obres s'hauran d'executar en unes 14 setmanes com a màxim, sent el 14 d'octubre la data límit de lliurament dels treballs.

L'espai de la Germandat, en dubte

Quan l'Ajuntament de Parets anunciava l'avantprojecte d'aquestes obres –una de les darreres accions del govern encapçalat per Jordi Seguer abans que s'executés la moció de censura–, informava que s'havien mantingut reunions amb la Germandat de Parets "amb l'objectiu d'acordar la redacció d'un conveni que permetria situar les oficines de l'entitat a les dependències del Cementiri Municipal". Com a contrapartida, l'entitat mutualista paretana hauria de finançar l'execució del projecte d'obra. A més, s'avançava que el conveni entre consistori i entitat "podria incloure part de la gestió del servei i determinaria els anys que trigaria la Germandat a amortitzar la inversió efectuada".

Tanmateix, la Germandat assegura que no han tornat a tractar el tema des que hi va haver el canvi de govern i desconeixen si finalment hi podran disposar d'una oficina, malgrat que refermen que els seria una acció beneficiosa.

Edicions locals