Unes 800 persones participen en la consulta sobre monarquia o república al Baix Vallès

El resultat ha estat un aclaparador suport al model d'estat republicà

Política

Unes 800 persones participen en la consulta sobre monarquia o república al Baix Vallès
Unes 800 persones participen en la consulta sobre monarquia o república al Baix Vallès

El suport al model republicà ha estat molt majoritari en la consulta no vinculant celebrada aquest dissabte a tot l'Estat, en què 81.617 persones van ficar el sobre a les urnes per triar entre monarquia i república. Als punts de votació del Baix Vallès –Mollet, Parets i Sant Fost– han participat 802 persones.

La Plataforma Consulta Popular Estatal Monarquia o República organitzava dissabte la consulta a 724 punts de votació repartits entre les 17 comunitats autònomes i algunes ciutats estrangeres.

A Mollet, els set punts de votació instal·lats durant el dissabte al matí van recollir 522 vots, dels quals el 97,7% (510 vots) van ser de suport a la república, 10 a la monarquia i 2 van ser nuls.

En el cas de Parets, van votar 235 persones que també es van mostrar favorables de manera aclaparadora al sistema republicà, amb 231 vots (el 98,3% de les paperetes) i només 4 per a la monarquia.

A Sant Fost, a la taula situada a la plaça de la Vila, es van recollir 45 vots, dels quals 41 (91,1%) van ser per al model d'estat republicà i 3 (6,6%) per al monàrquic i un vot nul.

La consulta, de caràcter no vinculant, tenia com a objectiu que la ciutadania pogués donar la seva opinió sobre el model d'estat a l'estat espanyol.

"Ens hauria agradat més participació, però estem satisfets tenint en compte els pocs mitjans de què disposàvem, explica Antonio López, membre de la plataforma que ha organitzat la consulta a Mollet, que ha comptat amb una trentena de persones.

A nivell estatal, el 93,25% dels participants a la consulta va optar per un model d'Estat republicà, davant d'un 5,81% que optaven per la Corona. L'alternativa republicana va recollir 76.106 vots i 4.731 vots va ser per a l'opció de la corona. El mapa es completa amb 780 vots en blanc o nuls.

Edicions locals