El cap del parc de Bombers de Mollet reconegut pel seu servei als hospitals durant els moments més durs de la pandèmia

El conseller d'Interior, Joan Ignasi Elena, va presidir l'acte celebrat a l’Institut de Seguretat Pública de Catalunya de Mollet

Societat

Mollet del Vallès

El conseller d’Interior, Joan Ignasi Elena, va presidir divendres al migdia, a l’Institut de Seguretat Pública de Catalunya (ISPC), el lliurament de les Medalles d’Honor i les Distincions per serveis excepcionals als membres del Cos de Bombers de la Generalitat dels anys 2020 i 2021. Cada any, l’acte de la festa patronal es fa al març, coincidint amb el patró dels Bombers, però la situació viscuda per la pandèmia va obligar a suspendre els dos actes anteriors i a ajornar-ne el del 2022.
 

En total, divendres es van lliurar 32 distincions per serveis especials, entre felicitacions, mencions honorífiques i medalles d’argent. D’aquestes distincions, 12 corresponen al període de 2021, i 20 al de 2020. Cap d’aquests anys, excepcionalment, no es va poder realitzar l’acte per la situació derivada de la pandèmia.

Entre els homenatjats divendres hi havia l'actual cap del parc de Bombers de Mollet, en Roger Llinàs. Llinàs qui a banda de bomber també és infermer, va rebre la medalla honorífica per haver exercit de voluntari en centres hospitalaris durant els moments més durs de la pandèmia sanitària de la Covid.

També es va concedir una medalla d'or a Virgilio Arroyo Revilla i Fernando Jiménez Porcar, del Parc de Bombers de Mollet, i Joan Ramon Castellanos Gallego i Jose Franco López, del cos de Bombers de Granollers.

Davant del gruix de persones homenatjades, divendres només es va celebrar un acte central, on es van lliurar les Medalles d’Honor d’Or pels que han complert 30 anys d’antiguitat en el moment de jubilar-se, o 35 en actiu. En total es van lliurar 76 d’aquestes medalles dels dos anys.

La resta de Medalles d’Honor, les d’argent (25 anys) i les de bronze (20 anys) que també premien la trajectòria dels Bombers en funció dels anys treballats es durà a terme a les diferents Regions d’Emergències.

Durant l'acte el titular d’Interior va afirmar que “els Bombers són una peça clau del sistema d’emergències del país” i va advertir que venen mesos complicats amb un alt risc d’incendis:  “Estarem preparats per afrontar aquesta amenaça i  un any més us vull  demanar la màxima prevenció a tot el cos i també la màxima col·laboració ciutadana per seguir els consells de seguretat i per exercir l’auto responsabilitat”. 

Per la seva banda, el director general de Prevenció, Extinció d’Incendis i Salvaments, Joan Delort, va destacar “la necessitat de dotar el servei dels recursos necessaris per servir una societat que està en constant evolució on anticipar i prevenir ha de ser tan important com les millors intervencions”.      

Delort va posar en valor la tasca dels Bombers “amb 71 parcs de bombers funcionaris i 77 de voluntaris”. “Tots sou necessaris,  ningú hi sobra en aquest model potent que hem de cuidar. En 3 anys, els Bombers de la Generalitat hauran superat el llindar dels 3.000 bombers funcionaris i els 1.800 voluntaris”, va afegir.

Mentre que l’inspector en cap dels Bombers de la Generalitat, David Borrell,  va voler posar de relleu l'evolució del  projecte Bombers 2025 que ha suposat  “un increment d’efectius i de vehicles, la creació d’unitats tècniques de referència i una millora en la resposta operativa al medi natural”.

Edicions locals