Els terrenys coneguts com 'el plàtan' podrien acollir un gran supermercat i un centenar d'habitatges

La modificació del Pla General es votarà al ple de dijous, segons ha anunciat Ara Parets ERC

Societat

Els terrenys coneguts com 'el plàtan' podrien acollir un gran supermercat
Els terrenys coneguts com 'el plàtan' podrien acollir un gran supermercat

El ple de Parets d'aquest dijous (18 h) votarà una modificació puntual del Pla General "per permetre la implantació d’una gran superfície comercial entre els carrers Barcelona, Migdia i Lluís Companys, en els terrenys coneguts com el plàtan". Així ho ha anunciat aquest matí Ara Parets ERC en un comunicat, malgrat que el govern ha declinat pronunciar-s'hi fins al plenari de dijous.

Segons el partit republicà, "el PSC i Sumem Esquerres modificaran el Pla aprovat el 2007 i l’adaptaran per donar cobertura legal al projecte presentat per la promotora Arial Fomento de Sabadell", una iniciativa que contemplaria construir-hi una gran superfície comercial d’entre 1.300 i 2.500 m², tot i que que actualment el Pla General no permetria "nous usos comercials de superfície major de 300 m² en aquesta zona", apunta Ara Parets ERC.

El partit encapçalat per Jordi Seguer també avança que "el projecte preveu la construcció d’uns 117 habitatges, dels quals el 100% del sostre residencial previst es destinarà a protecció oficial, és a dir, 40 habitatges, sobrepassant per poc el 30% del mínim que determina la llei". A més, afegeix que "s’ha decidit rebaixar el nombre de places que determina la Llei d’equipaments comercials de Catalunya, i en comptes de 130 places, es reduirà a 99".

Jordi Seguer ha explicat que després que el govern paretà no hagi trobat cap promotora per impulsar habitatges a la zona, Arial Fomento de Sabadell s'hauria ofert a tirar-ho endavant amb el compromís d'incloure el gran supermercat.

Encara que no especifica quin serà el vot del seu partit a la proposta, Seguer sí que contempla fer-ne al·legacions i no es mostra d'acord "que aquesta sigui la gran aposta del govern per dinamitzar el comerç". Tot fa pensar, per tant, que no ho votaran a favor.

Comunistes Parets també ho critiquen

Comunistes Parets també s'han pronunciat aquest dimarts al projecte per urbanitzar el plàtan, i ho han fet sent-ne ben crítics. "Amb aquesta modificació s'aposta per un model de poble sense activitat comercial local", diuen en un comunicat, al mateix temps que lamenten que "en una situació d'emergència climàtica el govern local vol destrossar els espais verds i agrícoles del nostre poble".

Per cloure, els comunistes afegeixen que aquest "creixement insostenible convertirà Parets en un poble dormitori sense vida i amb menys espais verds".

Edicions locals