Dispositiu especial de Trànsit amb motiu del Gran Premi de la Fórmula 1

Es preveu que diumenge vagin al Circuit més de 100.000 aficionats

Esports

| Generalitat de Catalunya

El Departament d’Interior posa en marxa un dispositiu especial aquest cap de setmana, del 20 al 22 de maig, amb motiu de la celebració del Gran Premi de Fórmula 1 al Circuit de Barcelona-Catalunya de Montmeló. A més de les mesures especials de mobilitat, coordinades pel Servei Català del Trànsit (SCT), hi haurà dispositius especials de la Policia de la Generalitat – Mossos d’Esquadra, Bombers de la Generalitat i la Direcció General de Protecció Civil per al desenvolupament de la prova automobilística. 

Enguany, s’estima que el Gran Premi mobilitzi milers d’assistents durant els dies 20, 21 i 22 de maig. Es preveu que les jornades de celebració de l’esdeveniment esportiu siguin d’elevada mobilitat pel que fa a la circulació, sobretot, diumenge 22, amb una assistència prevista de més de 100.000 persones. L’arribada al Circuit de Barcelona-Catalunya és habitualment més esglaonada, al contrari que la sortida, en la qual l’afició surt aproximadament al mateix temps i això comporta una elevada mobilitat que es tradueix en complicacions viàries. Per aquest motiu, l’SCT demana prudència i paciència als usuaris. Per ajudar a esglaonar la sortida, el Circuit ha organitzat l’Open Track, una proposta per tal que els aficionats puguin accedir a la pista un cop acabada la cursa de diumenge i puguin gaudir de la cerimònia de podi des de la recta del Circuit i trepitjar l'asfalt pel qual han competit els F1.

Convé destacar que davant aquesta situació d’augment d’assistents al Circuit, juntament amb un context d’elevada mobilitat de cap de setmana, la recomanació principal és que els espectadors arribin al recinte de Montmeló amb transport públic com a principal alternativa al vehicle privat. A més, cal tenir en compte que en aquesta edició el tiquet de pàrquing per al Circuit només està disponible online i no hi haurà venda física durant l’esdeveniment.

En aquest sentit, s’aconsella que només assisteixin amb vehicle privat les persones que hagin adquirit el tiquet d’aparcament prèviament a través d’internet. En cap cas els turismes i motocicletes es podran estacionar en els vorals de les carreteres ni en indrets no habilitats, atès que podrien generar més problemes de mobilitat per accedir al Circuit. Convé destacar que els Mossos d’Esquadra i l’organització activaran els serveis de grues per retirar amb màxima celeritat els vehicles mal estacionats.  

Atesa l’elevada assistència que es preveu per al Circuit, es recomana als conductors que circulin per l’AP-7 que evitin fer-ho les hores de major afluència i aprofitar les hores vall (ja sigui mentre se celebra el Gran Premi o posteriorment a la finalització d’aquest, un cop s’ha buidat el gruix de vehicles). El diumenge les hores previstes de més afluència al recinte són entre les 11 h i les 14 h i la franja de sortida amb més congestió entre les 16 h i les 19 h. Alhora, també es recomana als conductors que es desplacin cap al nord del país, o tornin del nord del país, que ho facin pel Maresme, mitjançant la C-32 Nord.

Mesures especials

El Servei Català de Trànsit establirà mesures especials de circulació i ordenació del trànsit per facilitar l’accés i la posterior sortida del circuit en les millors condicions de fluïdesa i seguretat viària possibles. Per aquest motiu, s’habilitaran diferents carrils addicionals i sentits únics de circulació tant d’entrada al recinte com de sortida, amb l’objectiu de minimitzar les afectacions viàries que hi haurà sobretot diumenge.

Les mesures especials s’habilitaran dissabte 21 de maig, entre les 07.00 h i les 17.00 h, i diumenge 22, entre les 07.00 h i les 18.00 h aproximadament, a trams de carreteres principals i secundàries properes a Montmeló per facilitar tant d’entrada com posteriorment la sortida dels assistents. Les vies afectades seran l'AP-7 (sortides 13,14 i 15), la C-35, la C-17, la BP-5002, el Nus del Congost i BV-5003 (zona nord) i la C-352 (Ronda sud de Granollers). 

Així mateix, per facilitar la mobilitat general de retorn del cap de setmana, el diumenge a la tarda s’instal·larà carril addicional al tram sud de l’AP-7 entre Vilafranca i Papiol en sentit nord i un altre a la C-32 entre Llavaneres i Montgat en sentit sud.

Abalisament del voral de la C-35 en direcció Granollers

A més de les mesures esmentades, des del dijous dia 19 fins al diumenge dia 22, s’abalisarà amb cons el voral en direcció Granollers de la via interpolar C-35 des de l’accés sud fins a l’accés nord per impedir l’aparcament indiscriminat de vehicles. També, al tram de referència entre l’accés sud i l’accés nord s’establirà una vigilància especial orientada a evitar l’aparcament o retirar de manera immediata qualsevol vehicle aparcat indegudament, a l’efecte que no entorpeixi la circulació de vehicles i la instal·lació de mesures especials.

Recomanació de la sortida 12b de l’AP-7

 D’altra banda, per tal de redistribuir l’entrada a les instal·lacions del circuit, dels vehicles provinents de l’autopista AP-7 en sentit sud, es recomanarà la sortida 12b (C-60 Granollers Nord) a través de missatges activats als panells de missatgeria variable ubicats abans d’aquesta sortida, després de la qual hi ha un itinerari senyalitzat fins al circuit. Aquesta recomanació, però,  pot canviar en funció de les retencions.

Edicions locals