El Consell Comarcal obrirà una oficina de suport a la transició energètica

D'acord amb l'ICAEN, un tècnic assessorarà ajuntaments, comunitats i particulars en la planificació i implantació d'energies renovables

Societat

Entre d'altres, oferirà assessorament gratuït en la instal·lació de plaques solars
Entre d'altres, oferirà assessorament gratuït en la instal·lació de plaques solars

Si Granollers anunciava dilluns la posada en marxa, a partir del 30 de maig, de la seva Oficina de Rehabilitació Energètica per donar servei als veïns de la ciutat, el Consell Comarcal també anunciava dimecres, durant el Consell d'Alcaldies a la Sala Tarafa, l'activació d'una Oficina de Transició Energètica, que donarà servei a tots els municipis de la comarca, tant per a administracions públiques com per a comunitats o particulars, amb l'objectiu d'assolir els objectius de l'Agenda 2030.

"Tothom qui vulgui planificar o implantar energies renovables o fer algun tràmit en matèria d'eficiència energètica, des d'instal·lar plaques solars o altres energies renovables fins a sol·licitar subvencions, podrà adreçar-se a aquesta oficina", explicava el president del Consell Comarcal, Emilio Cordero.

Aquesta oficina, impulsada per l'Institut Català d'Energia en col·laboració amb el Consell Comarcal, oferirà suport a comunitats energètiques locals promogudes pels ajuntaments i assistència a municipis que tinguin comunitats i particulars que vulguin instal·lar algun tipus d'energia renovable.

Està previst que el Consell Comarcal pugui tenir operativa l’oficina l'últim trimestre d'aquest any.

Estalvi de 683.000 euros en sis anys

La gestió portada a terme pel servei comarcal de gestió energètica i d’aigua del Consell Comarcal ha generat uns estalvis acumulats de 683.000 euros als 27 ens locals als quals presta el servei. Iniciat el 2015 amb 4 ajuntaments, actualment gestiona els subministraments de 25 ajuntaments, el Consorci per a la Gestió dels Residus del Vallès Oriental i del Consell Comarcal, amb una facturació anual de 6,8 milions d’euros en total. Dels 2.433 subministraments gestionats, 1.758 són d’electricitat, 197 de gas, 22 de vehicles 14 de GLP, 5 de biomassa i 437 d’aigua.

Els darrers anys ha gestionat l’optimització de la contractació dels subministraments d’electricitat i de gas, fet que ha permès uns estalvis de 594.797 euros. També ha detectat errades en 199 factures, de manera que un cop gestionades les reclamacions corresponents s’ha aconseguit la devolució de 57.709 euros. A més, s’han detectat i donat de baixa  subministraments sense consum, amb la qual cosa s’ha obtingut un estalvi addicional de 28.114 euros.

Edicions locals