Dispositius especials de trànsit i seguretat per la MotoGP al Circuit

Es preveu l'assistència d'uns 100.000 aficionats durant tot el cap de setmana

Esports

Es preveu una mobilitat complicada als voltants del Circuit
Es preveu una mobilitat complicada als voltants del Circuit | Generalitat de Catalunya

El Departament d’Interior desplegarà un dispositiu especial de trànsit i seguretat pel Gran Premi de MotoGP al Circuit de Barcelona-Catalunya. L’operatiu es gestionarà des del Centre de Coordinació (CECOR) situat al Circuit. El Departament preveu la mobilització d'uns 100.000 aficionats durant tot el cap de setmana.

El dispositiu tindrà com a objectius: augmentar la capacitat viària de les vies de l’entorn i accés al Circuit, reduir les demores en el temps de recorregut i millorar la fluïdesa i mantenir la seguretat ciutadana abans, durant i després del Gran Premi de Motociclisme.

Aquest Gran Premi de Motociclisme s’estima que mobilitzarà uns 100.000 aficionats al llarg dels tres dies (del divendres 3 al diumenge 5 de juny) i, concretament, diumenge es preveu una assistència d’uns 60.000 espectadors.

Quant al tipus de desplaçament dels espectadors, convé destacar que hi haurà una major assistència de motocicletes (entre el 60 i 70%) en detriment de l’ús del turisme per arribar al Circuit i això afavorirà l’entrada i sortida de les instal·lacions de Montmeló. De totes maneres, amb un context d’elevada mobilitat de cap de setmana, la recomanació principal és que els espectadors arribin al recinte de Montmeló amb transport públic com a principal alternativa al vehicle privat.

Dispositiu del Servei Català de Trànsit

El Servei Català de Trànsit establirà mesures especials de circulació i ordenació del trànsit per facilitar l’accés i la posterior sortida del circuit en les millors condicions de fluïdesa i seguretat viària possibles. Per aquest motiu, s’habilitaran diferents carrils addicionals i sentits únics de circulació tant d’entrada al recinte com de sortida, amb l’objectiu de minimitzar les afectacions viàries que hi haurà sobretot diumenge.

Les mesures especials s’habilitaran dissabte 4 de juny, entre les 06.30 h i les 17.00 h, i diumenge 5, entre les 06.30 h i les 18.00 h aproximadament, a trams de carreteres principals i secundàries properes a Montmeló per facilitar tant l’entrada com posteriorment la sortida dels assistents. Les vies afectades per les mesures seran l’AP-7 (sortides 13,14 i 15), C-35, C-17, BP-5002, Nus del Congost i BV-5003 (zona nord) i C-352 (Ronda sud de Granollers).

A més de les mesures especials, des del dijous dia 3 fins al diumenge dia 5, s’abalisarà amb cons el voral en direcció Granollers de la via interpolar C-35 des de l’accés sud fins a l’accés nord per impedir l’aparcament indiscriminat de vehicles. D’altra banda, per tal de redistribuir l’entrada a les instal·lacions del circuit dels vehicles provinents de l’autopista AP-7 en sentit sud, es recomanarà la sortida 12b (C-60 Granollers Nord).

També es reforçarà la senyalització per tal d’indicar les rutes d’accés i de sortida. En concret, s’instal·laran un total de 19 senyals informatives d’orientació per tal d’indicar el recorregut d’accés al càmping de Montmeló des dels diferents punts d’entrada al Circuit (C-17, AP-7 i BV-5003).

L’SCT demana als usuaris que als voltants del Circuit de Montmeló no utilitzin els itineraris marcats pels dispositius GPS, atès que no inclouen el desplegament d’aquestes mesures especials. Cal seguir en tot moment les indicacions dels agents a peu de carretera i del personal autoritzat.

Altres dispositius

A més de les actuacions en matèria de trànsit, també es desplegaran altres dispositius per garantir la seguretat durant el cap de setmana. Els Mossos d'Esquadra mobilitzaran al voltant de 652 efectius de diferents àrees i unitats de la Regió Policial Metropolitana Nord (RPMN), a banda dels agents que participaran específicament a les nits de Montmeló. També hi haurà dispositius especials de Bombers i Protecció Civil.

Edicions locals