L'Handbol Parets guanya la lliga i és equip de Lliga Catalana

Els paretans van guanyar al SCH Esplugues en el partit decisiu per 25-22

Esports

El sènior masculí celebrant l'ascens i el títol
El sènior masculí celebrant l'ascens i el títol | Handbol Parets

L'Handbol Parets és el campió de la lliga de Primera Catalana. El sènior masculí del club va superar en l'última jornada al SCH Esplugues per 25 a 22, un resultat que no només els hi dona el títol sinó que també els permet assegurar l'ascens a Lliga Catalana, la categoria més alta dins el sistema de lligues de Catalunya.

Els paretans arribaven a l'última jornada en una situació de tot o res. Si perdien es quedaven sense ascens, si empataven pujaven de categoria i si guanyaven ascendien i a més aconseguien el títol de lliga. Tot i jugar contra el SCH Esplugues, un dels seus rivals pel títol, els de Parets no es van fer enrere i van aconseguir el vital triomf.

Finalment, el CH Parets acaba primer de la fase pel títol amb 21 punts, els mateixos que l'Handbol La Garriga. Ells dos i l'Esplugues seran els equips que pujaran a Lliga Catalana de cara a la pròxima temporada. Els paretans van acabar invictes la primera fase i van començar la segona amb ple de punts, però han hagut d'esperar fins a l'última jornada per assegurar l'ascens.

L'entrenador de l'Handbol Parets, Josep Manel Herrero, destaca la importància d'aquesta última jornada, que era "una final" per a ells davant un rival "molt potent" que també es jugava el títol. Tot i haver acabat primers, el tècnic explica que "l'important era pujar" i que han lluitat per això. Herrero afirma que no s'esperaven aquest final de temporada ni en la millor de les seves perspectives: "Vam començar amb l'objectiu de salvar la categoria, després era classificar-nos a la fase d'ascens i quan ja estàvem allà volíem l'ascens". 

De cara a l'any vinent, Josep Manel Herrero afirma que afronten la nova categoria "amb molta il·lusió" i que ja estan preparant "alguns retocs" a l'equip. L'entrenador creu que la temporada vinent serà dura perquè hi haurà "set descensos" i hauran de lluitar més per mantenir-se.

Edicions locals