Antifrau detecta un 'fraccionament' en els contractes de la Tipel però el govern ho rebat

Es tracta de les dues adjudicacions de la Tipel, però la regidora Rosa Martí assegura que "l'objecte dels contractes no és el mateix"

Societat

Sergio Carrillo

Les adjudicacions dels contractes de la passera de la Tipel i de l'estudi topogràfic encara porten cua. El setembre, Ara Parets ERC feia un comunicat qüestionant "una possible fragmentació de contractes", mentre que el govern local ho negava i assegurava que les adjudicacions s’havien fet "complint les prescripcions legals".

Nou mesos després els republicans hi tornen, ara amb un informe d'Antifrau, al qual ha tingut accés SomParets, que diu: "Ha quedat acreditada l’existència d’un fraccionament irregular". Antifrau també apunta que "no existeix cap informe de secretaria sobre la legalitat dels contractes adjudicats". És per tot això que proposen "instar l’Ajuntament a declarar la nul·litat de ple dret dels contractes menors adjudicats". Per últim, l'informe deixa constància que la presumpta irregularitat queda fora de l'àmbit d'actuació d'Antifrau, que se centra en fets fraudulents i corruptius.

Davant d'això, Ara Parets ERC exigeix "la nul·litat d'aquests dos contractes", que el partit considera que són "contractacions a dit plenament irregulars". També exigeix "una auditoria de contractes a l'àrea d'Urbanisme", així com "la dimissió o el cessament de la regidora d'Urbanisme, Rosa Martí".

La coportaveu del partit, Kènia Domènech, ha assegurat que portaran el cas a la Sindicatura de Comptes. Tanmateix, Seguer va voler puntualitzar que no estan dient "que hi hagi cap cas de corrupció ni que s'ha comès malversació de fons públic, però hi ha unes adjudicacions que no s'haurien d'haver tirat endavant".

Imatge de la roda de premsa d'Ara Parets ERC celebrada dimecres de la setmana passada

Per la seva banda, la regidora d'Urbanisme, Rosa Martí, destaca de l'informe d'Antifrau que "arxiva la denúncia, perquè no hi ha cap conducta ni corrupta ni fraudulenta, que és el seu àmbit d'actuació". Pel que fa a la resta de l'escrit, Martí ho titlla de "consideracions i opinions" i assegura que no hi va haver fraccionament de contractes "perquè l'objecte no és el mateix".

En aquest sentit, destaca que un avantprojecte no requereix d'un estudi topogràfic i que en aquest cas el van demanar, no com a part de la passera sinó amb un altre objectiu: "Les pintures de la Tipel estan amenaçades pel tercer carril de l'AP-7. Vam demanar el topogràfic perquè no facin el carril a la banda de Parets", diu la regidora de Sumem Esquerres a Parets, qui afegeix que recentment s'ha reunit amb el secretari general d'Infraestructures, Xavier Flores, a qui li va lliurar l'estudi topogràfic. Arran de la trobada, Flores s'hauria compromès a intentar construir el tercer carril pel cantó montmeloní.

Edicions locals